10.4 C
De Bilt

OV-ambassadeurs Utrechtse Heuvelrug starten met maandelijks OV-inloopspreekuur Driebergen

Gemeente Utrechtse Heuvelrug wil dat mensen makkelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. OV-ambassadeurs weten dat reizen met het OV niet meer voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom is er voor inwoners met vragen over het OV elke maand een OV-inloopspreekuur met deze OV-ambassadeurs.

“Iedereen wil de mogelijkheid en vrijheid hebben om ergens naar toe te kunnen. Makkelijke toegang tot de bus of trein is dan de eerste stap. Voor sommige mensen, denk aan ouderen, laaggeletterden of migrantanten is het reizen een hele puzzel. De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, die anderen helpen om zelfstandig op pad te gaan. Ze maken de drempel om te reizen zo laag mogelijk. We hopen dat er veel mensen gebruik gaan maken van het spreekuur en ontdekken hoe gemakkelijk het is.”

OV-inloopspreekuur bibliotheek Driebergen

Op dinsdag 12 maart is om 10.00 uur de aftrap voor het eerste inloopspreekuur in bibliotheek Z.O.U.T. Iedere tweede dinsdag van de maand kunt u tussen 10.00 en 11.30 uur zonder afspraak langskomen in bibliotheek. Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over reizen met het OV. Bijvoorbeeld hoe u een OV-chipkaart aanvraagt, hoe u een reis plant via 9292 en welk abonnement het beste bij u past. De OV-ambassadeurs helpen u graag om zelfstandig op reis te gaan.

  • Datum: dinsdag 12 maart 2024
  • Tijd: 10.00 tot 11.30 uur
  • Locatie: De Bibliotheek Z-O-U-T, Locatie Driebergen, Hoofdstraat 164, Driebergen

OV-ambassadeurs team Utrechtse Heuvelrug

Het team van OV-ambassadeurs: Fred Kok en Ben Sellmeijer, staan klaar om inwoners te helpen. Het team zoekt nog nieuwe vrijwilligers die ambassadeur willen worden. Aanmelden kan via http://www.doemeemethetov.nl.

Telefonisch spreekuur 

Voor degene die liever telefonisch antwoord krijgt, bieden de OV-ambassadeurs een telefonisch spreekuur aan. Dit spreekuur is beschikbaar op verschillende momenten in de week, van maandagochtend tot woensdagavond. U kunt bellen naar: 033- 208 23 80

  • Maandag- t/m vrijdagochtend: 10.00 tot 12.00 uur
  • Dinsdag- en donderdagmiddag: 13.30 tot 15.00 uur
  • Maandag- en woensdagavond: 18.30 tot 20.00 uur

Meer informatie

Voor meer informatie kan men terecht op http://www.doemeemethetov.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio