16.1 C
De Bilt

College positief over plan voor 48 woningen Majoorsweg 11-15 Amerongen

Amerongen – Een initiatiefnemer, de gebiedsontwikkelaar Ingenious uit Veenendaal, heeft een planinitiatief aan gemeente Utrechtse Heuvelrug voorgelegd voor het bouwen van 48 woningen aan  Majoorsweg 11-15 in Amerongen. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover dit initiatief. Met dit besluit kan de initiatiefnemer het plan verder gaan uitwerken en bespreken met de omgeving. Met als doel om input op te halen voor het plan en het goed te laten aansluiten op wensen en ideeën uit de omgeving.

De locatie is opgenomen in de nota “inventarisatie inbreidingslocatie gemeente Utrechtse Heuvelrug”, die de gemeenteraad oktober 2020 heeft vastgesteld. In deze nota zijn locaties opgenomen die de gemeente kansrijk vindt om te ontwikkelen met woningen.

Positief plan

Het idee van initiatiefnemer bestaat uit 48 woningen. De woningen voldoen aan de gemeentelijke woonvisie zodat er sociale, middelduur en dure woningen en appartementen worden gebouwd.

Initiatiefnemer zal de woningen met voorrang aanbieden aan lokale woningzoekenden.

De woningen worden gerealiseerd in een groene boerenerf inrichting met een bloemrijk grasland en een openbaar wandelpad. De woningen worden natuurinclusief gebouwd en de gebiedsontwikkeling is klimaatadaptief. De maximale hoogte van de gebouwen bestaat uit twee lagen met een kap en is passend in de omgeving.

De initiatiefnemer zal de inwoners uitnodigen om mee te denken bij de verdere uitwerking van het initiatief. Na deze gesprekken en het uitvoeren van de overige onderzoeken naar de haalbaarheid neemt de gemeente in de zomer van 2023 een definitief besluit. Het bestemmingsplan wordt dan verder uitgewerkt.

Wethouder Jorg (ruimtelijke ordening): “Dit betreft wederom een ontwikkeling van een locatie waarvan de gemeenteraad heeft aangegeven in de nota inbreidingslocaties dat deze ontwikkeld mag worden met woningen. Wij zijn erg tevreden dat een ontwikkelaar na het besluit van de gemeenteraad de handschoen heeft opgepakt en kansen ziet voor de herontwikkeling van deze locatie. En waarbij het merendeel van de woningen in het betaalbare segment vallen. Het bestaat onder andere uit 35 appartementen waar grote vraag naar is van woningzoekenden binnen onze gemeente. De ontwikkeling draagt bij aan het in stand houden van de leefbaarheid en de voorzieningen van Amerongen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio