17 C
De Bilt

Tim Bolderman wint jongerenprijs de Veense Kei

Veenendaal – Tim Bolderman is door een deskundige jury aangewezen als winnaar van de jongerenpijs de Veense Kei 2023. Kinderburgemeester Daniël Wilmans en wethouder Martijn Beek maakten dit donderdag 15 juni bekend.

Tim Bolderman

Tim Bolderman is 14 jaar en was mantelzorger van zijn opa. Deze lieve zorgzame kei hielp opa met het verschonen van zijn bed, deed boodschappen, gaf opa zijn medicijnen en vooral veel liefde en aandacht. Zelfs toen opa in het ziekenhuis lag, vond Tim het belangrijk om iedere dag op bezoek te gaan. Zijn opa leed aan dementie en is pas overleden. Maar daarmee houdt het zorgen niet op. Ook zijn andere opa heeft inmiddels mantelzorg nodig en krijgt dezelfde aandacht. Grenzen bewaken is daarbij natuurlijk wel belangrijk.

Wethouder Martijn Beek: “Ik ben heel trots op deze jonge mantelzorger. Wat een inzet en liefde. Vaak is mantelzorg onzichtbaar. Maar deze keer gelukkig niet. Tim, jouw zorg voor anderen is bijzonder en dat doe je fantastisch. Jij bent een terechte winnaar!”

Kinderburgemeester Daniël Wilmans: “Ik vind het heel goed dat jongeren zich inzetten zonder dat zij hiervoor betaald krijgen en heb er veel respect voor. Vrijwilligerswerk is heel belangrijk voor de mensen die je helpt en het is ook nog eens leerzaam. Je leert dat niet alles vanzelfsprekend is.”

Genomineerden

De andere genomineerden voor de prijs waren de tweeling Anbar en Lara el Bissis voor hun vrijwilligerswerk bij Stichting Buitenzorg en NLdoet. En Nico van Geresteijn voor zijn vrijwilligerswerk bij Stadsakkers Veenendaal.

De jury

De jury bestond uit een medewerker van Veens Welzijn, Netwerk voor Jou, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en een afvaardiging van de Jongerenraad. Zij kozen voor Tim Bolderman omdat hij al op jonge leeftijd laat zien wat je voor je omgeving kunt betekenen. Tim staat symbool voor de verbinding tussen jong en oud en zijn inzet toont de impact aan van mantelzorg en hoe belangrijk dit is.Tim is een KEI en een voorbeeld voor anderen.

Jongerenprijs de Veense Kei

Deze prijs is een stimulans én een beloning voor  jongeren van 8 tot 23 jaar die zich inzetten voor een mooier, leefbaarder en socialer Veenendaal. De prijs bestaat uit een Twinkeling cadeaubon van € 100,- en een oorkonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio