6.1 C
De Bilt

Gemeente Utrechtse Heuvelrug start met subsidieregeling isolatie voor woningeigenaren

Vanaf 1 januari 2024 kunnen eigenaren van een slechtgeïsoleerde woning gebouwd voor 1992, subsidie aanvragen bij gemeente in Utrechtse Heuvelrug voor het isoleren van hun woning. De subsidie is bedoeld voor isolatiemaatregelen uitgevoerd door bedrijven maar ook voor doe-het-zelvers. De subsidie geldt voor werkzaamheden die uitgevoerd zijn vanaf 1 januari 2024.

Subsidiebedrag

Het bedrag bedraagt maximaal  € 1750,- van de isolatiemateriaalkosten voor de doe-het-zelvers, of maximaal 70% van de factuur van een (bouw)bedrijf voor het uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden, tot een maximum bedrag van € 1750,-. Mogelijke isolatiemaatregelen zijn: dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en glasisolatie. Deze bijdrage is extra naast de landelijke ISDE-subsidie voor het verduurzamen van woningen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Voorwaarden

De eigenaar van de woning bewoont de woning zelf (eigenaar-bewoner), de WOZ-waarde (peiljaar 2022) van de woning is € 507.000,- of lager en de woning heeft energielabel D, E, F of G. Heeft de woning geen energielabel, dan moet de woning voor 1992 gebouwd zijn, en aantoonbaar twee slecht geïsoleerde bouwdelen hebben (dak, vloer, gevel en/of glas). Woningen die onderdeel zijn van een VvE (Vereniging van Eigenaars) komen in eerste instantie niet in aanmerking maar worden aan de regeling toegevoegd zodra het soortenmanagementplan (SMP) definitief is.

Een volledig overzicht van de voorwaarden waaraan moet worden voldaan staat in “Subsidieregeling Isolatiesubsidie Utrechtse Heuvelrug 2024” op de gemeentelijke website. Hier is ook in opgenomen hoe de bijdrage kan worden aangevraagd.

Beschikbaar budget

Het totaal beschikbare budget bedraagt € 969.676,-. Dit bedrag is beschikbaar voor werkzaamheden die vanaf 1 januari 2024 zijn uitgevoerd en kan met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Het subsidieplafond is vastgesteld in de regeling.

Wethouder Duurzaamheid Karin Oyevaar: “Samen aan de slag om stap voor stap onze huizen duurzamer te maken is één van de grote en noodzakelijke opgaven voor de komende jaren. En dat begint bij isoleren, want energie die je niet verbruikt hoef je tenslotte ook niet op te wekken. Met als bijkomende voordeel dat de energierekening omlaag en het comfort omhoog gaat. De gemeente ondersteunt de inwoners graag hierbij en heeft daarom deze regeling opgezet.”

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer
0343 56 56 00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio