10.4 C
De Bilt

Vernieuwing kademuur Langbroek (Wijk bij Duurstede) gaat op 6 maart van start

De aannemer start woensdag 6 maart 2024 met het vernieuwen van de kademuur aan de Langbroekerdijk in Langbroek. Dit werk is nodig, omdat de kademuur is verzakt en niet meer stabiel is. Het betreft het gedeelte tussen de Doornseweg (N227) en de Brink in Wijk bij Duurstede.

De weg is geheel afgesloten voor alle verkeer van 11 maart tot begin juni

Van 11 maart tot begin juni 2024 is de Langbroekerdijk tussen Doornseweg (N227) en de Brink afgesloten voor al het verkeer. Een uitzondering hierop zijn de voetgangers.

Voor het doorgaande verkeer, het vrachtverkeer en het landbouwverkeer komt een omleidingsroute. Het plaatselijke autoverkeer en fietsers worden omgeleid via het Kerkeland. Ook het vaarverkeer op dit deel van de Langbroekerwetering is, net als nu, afgesloten tijdens de werkzaamheden.

Bereikbaarheid restaurant, makelaar, woningen, kerk en huisartsenpraktijk

Tijdens de werkzaamheden blijven restaurant Torbijn en Makelaar GroeneRaedt te voet bereikbaar via het trottoir. De klanten kunnen hun auto parkeren bij de Versmarkt of op het parkeerterrein naast Langbroekerdijk A49.
De Brink blijft open. De woningen, de Hervormde Kerk en de huisartspraktijk blijven (op een uitzondering na) dus bereikbaar.

Wethouder Jeroen Brouwer geeft uitleg over de werkzaamheden Langbroek

‘Het is fijn dat de werkzaamheden binnenkort starten,’ zegt wethouder Jeroen Brouwer (beheer openbare ruimte en milieu). ‘De veiligheid van de inwoners en de weg- en watergebruikers krijgt de laatste maanden extra voorrang. Dat is bijvoorbeeld waarom we tot 11 maart voor eenrichtingsverkeer en het afsluiten van een rijbaan hebben gekozen. Van 11 maart tot begin juni moet iedereen omrijden.

Niemand vindt dat prettig, maar het is nodig. De direct omwonenden kregen eind vorige week een brief over de werkzaamheden. Over ruim drie maanden heeft Langbroek een veilige kademuur, die lange tijd meekan. Het metselwerk lijkt dan op dat van de Brinkbrug. De leuningen langs de kade passen binnen het Rijksbeschermd gezicht Nederlangbroek.’

Heeft u nog vragen?

Dhr. André Vervoort (projectleider) geeft u graag antwoord. U bereikt hem telefonisch: 0343-595595 of per e-mail: a.vervoort@wijkbijduurstede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio