16.3 C
De Bilt

Zonnebloemloten voor mooie momenten

Op dinsdag 4 april start de lotenverkoop van de jaarlijkse Zonnebloemloterij. Met de opbrengst bekostigt Nationale Vereniging de Zonnebloem haar activiteiten voor mensen (18+) met een lichamelijke beperking. Hiermee doorbreekt de vereniging het sociaal isolement van deze kwetsbare groep mensen. Als aftrap van de verkoop bieden vertegenwoordigers van de vijf afdelingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 5 april 2023 het eerste lot aan burgemeester Frits Naafs aan.

Zonnebloem

Vanaf komende week starten vrijwilligers met de verkoop van de loten. Ook vrijwilligers van de Zonnebloemafdelingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum en Maarn/Maarsbergen) bellen bij u aan met de loten, of treft u mogelijk op een centrale plek in uw woonplaats.

Door mee te spelen steunt u het lokale Zonnebloemwerk: van elk verkocht lot van drie euro komt vijfenzeventig procent direct terecht bij de plaatselijke afdeling! Hiervan worden vele activiteiten en uitstapjes mogelijk gemaakt. Het overige deel komt ten goede aan de landelijke projecten van de vereniging, waaronder de auto’s en -fietsen, en de organisatie van de loterij.

Vergrote winkans

Mensen die meespelen met deze 54ste editie van de loterij maken kans op mooie prijzen: het prijzenpakket is met ruim 24.000 prijzen verviervoudigd ten opzichte van andere jaren. Er zijn onder andere geldprijzen tot 15.000 euro te winnen, e-bikes, iPads, dagjes uit, vakanties in eigen land, airfryers en cadeaubonnen van diverse winkelketens. De trekking is op 9 oktober aanstaande. Mensen die hun loten online registreren ontvangen automatisch bericht over de uitslag.

Online meespelen

Mensen die de Zonnebloem graag willen steunen, maar de vrijwilligers met hun loten aan de deur hebben gemist, kunnen ook online loten aanschaffen via zonnebloem.nl/loterij.

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De vereniging verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De Vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Niet voor niets zeggen zij: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio