17 C
De Bilt

23e Kunstroute Renkum begint met tentoonstelling op 1 juni in het gemeentehuis

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni is de 23ste editie van de Kunstroute in de gemeente Renkum. De Kunstroute gaat door alle zes dorpen langs het werk van 93 kunstenaars, een recordaantal. Bezoekers kunnen kunst bekijken en ervaren, en in gesprek gaan met de kunstenaars zelf. 37 kunstenaars doen dit jaar voor het eerst mee.

50 locaties met kunstbeleving

Deelnemende locaties zijn herkenbaar aan een blauwe wimpel. Op plekken waar die wimpel hangt, kunnen kunstliefhebbers kennismaken met uiteenlopende kunstvormen zoals schilderijen, tekeningen, sieraden, beeldhouwwerken, foto’s, collages en textiele werken – en met de kunstenaars zelf. Op sommige locaties treden dichters of muzikanten op. In Wolfheze is dit jaar een theatertuin.

Ook de jeugd doet mee

In MFC Doelum in Renkum krijgt de kinderkunst een plek. Van meer dan 500 basisschoolleerlingen, die de opdracht hebben gekregen om een portret te maken, is het werk te zien. In het Dorenweerd-college in Doorwerth is een expositie van het werk van de eindexamenkandidaten HAVO/VWO.

Opening overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis

Op donderdag 1 juni, om 17.00 uur, opent wethouder Daniëlle van Bentem (Kunst & Cultuur) de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis in Oosterbeek. Van alle kunstenaars is één kunstwerk te bewonderen. Voor bezoekers een mooie kans om te bepalen welke kunst men wil zien.

Wethouder Van Bentem kijkt alvast uit naar de Kunstroute van dit jaar. “Renkum is een kunstenaarsgemeente. We genieten nog altijd van de verhalen van de 19e eeuw, toen kunstenaars hier kwamen wonen en zich lieten inspireren door onze mooie omgeving. Maar ook vandaag is de kunstenaarsgemeenschap nog springlevend. Kijk maar naar het aantal deelnemers! We zijn blij dat kunstenaars zich hier thuis voelen en het goed hebben; daar zetten we ons als gemeente ook voor in, samen met de mensen uit de sector.”

Kunstroute en meer informatie

Op diverse locaties is een handig boekje met routekaart te verkrijgen. Ook op www.kunstroute-renkum.nl staat meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio