9 C
De Bilt

Wethouder Annemiek van Loon plant boom bij Kasteel Cannenburch in Vaassen

Dit jaar bestaat de Vereniging van Gelderse Gemeenten (VNG Gelderland) 100 jaar. Om dit jubileum te vieren ontvangt elke gemeente een boom naar keuze. Daarom plantte wethouder Annemiek van Loon vanochtend een Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa) bij Kasteel Cannenburch in Vaassen.

Anna Paulownaboom

Gemeente Epe koos voor een Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa). Deze soort komt weinig voor in de gemeente. De Paulownia bloeit met prachtige blauwe pluimen en ruikt vooral in de avond heerlijk. Eromheen komt een (ronde) bank, ook geschonken door de VNG. Op het bankje kun je fijn zitten en genieten van de bloesem.

De Paulownia is vernoemd naar een vorstin, daarom is er gekozen voor de omgeving van Kasteel Cannenburch. De vorstin Anna Paulowna was van 1840 tot 1849 gemalin van koning Willem de Tweede. Ze was ook grootvorstin van Rusland. Een vorstelijk exemplaar in een vorstelijke omgeving. Op deze plek kan natuurschoon mooi uitgroeien en wordt straks beeldbepalend voor het aangezicht.

Afsluiting plantseizoen

Wethouder Annemiek van Loon: ‘’Dit is een mooie afsluiting van het plantseizoen waar we een inhaalslag hebben gemaakt met het herplanten. In onze gemeente zijn afgelopen plantseizoen 364 nieuwe bomen aan een nieuwe start begonnen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio