9.9 C
De Bilt

Annemiek van Vleuten gehuldigd in Wageningen

Wageningen – Donderdagavond 5 augustus 2021 is Annemiek van Vleuten in het stadhuis van Wageningen gehuldigd in het bijzijn van familie en vrienden. Van Vleuten heeft de afgelopen jaren al vele prijzen in de wacht gesleept en nu haar eerste gouden en zilveren Olympische medaille.

Felicitaties aan Annemiek van Vleuten

Burgemeester Floor Vermeulen was verheugd om Van Vleuten persoonlijk te kunnen feliciteren namens de inwoners van Wageningen en de gemeente en sprak zijn grote waardering voor haar uit: “Annemiek, wat ben ik trots op jou. Wageningen is trots op jou, heel Nederland is trots op jou.”

Huldiging

Tijdens de huldiging, waar ook Peter Stokvis, voorzitter van Tourclub Wageningen haar in het zonnetje zette, droeg stadsdichter Ellen van der Kolk een speciaal voor Van Vleuten geschreven gedicht voor. Het was voor de stadsdichter een grote eer om het gedicht te schrijven en tijdens de huldiging voor te dragen.

Wagenings Gedenkboek getekend

Na alle toespraken tekende Annemiek voor de vijfde keer het Wageningse Gedenkboek. Wageningen houdt daarin een plekje vrij voor een volgende handtekening! Van Vleuten kreeg voor haar vele sportieve presentaties  eerder al een Koninklijke Onderscheiding en is ook onderscheiden met het Wagenings Erezilver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio