20 C
De Bilt

Barneveld gaat voor een Hybride Techniek Centrum

Twee regionale vakopleidingen hebben het voornemen zich samen te huisvesten aan de Wencopperweg in Barneveld. Het college van Barneveld heeft besloten een intentieovereenkomst te laten tekenen, om op deze locatie de huisvesting van de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) en Barneveldse Bouw Opleiding (BBO) mogelijk te maken. Het plan voor nieuwbouw sluit aan bij de wens voor een regionaal hybride techniekcentrum. De initiatiefnemer: Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) is een bedrijfsvakschool die hybride mbo-techniekopleidingen en omscholingstrajecten aanbiedt.

Het hybride opleiden in de techniek is een vrij nieuw fenomeen in Nederland en heeft een hoge vlucht genomen. Dit is ook terug te zien in de groei van BTO in de afgelopen 5 jaar. Hierdoor is er behoefte aan een nieuw en groter pand: een hybride techniek centrum. De BBO (gestart in 2023) is dan ook een mooie toevoeging aan het hybride techniek centrum. Op deze manier ontstaat er een nauwere samenwerking in het opleiden tussen de techniek- en de bouwsector. De verwachting is dat er nog meer technisch opleiders gebruik gaan maken van het hybride techniek centrum.

Als alles goed loopt begint in 2025 bouw in Barneveld

Als bestemmingsplan en andere randvoorwaarden (hopelijk begin 2025) rond is, starten BTO en BBO naar verwachting medio 2025 met bouwwerkzaamheden. Medio 2026 staat de in gebruik name van het pand gepland.

Wethouder Wim Oosterwijk: “Mooi dat het leerlingenaantal voor technische beroepen groeit en dat BTO de opleiding in onze gemeente wil blijven huisvesten. De intentieovereenkomst die we samen sluiten, is belangrijk zodat BTO nu verder kan met het maken van de benodigde afspraken en het informeren van betrokkenen, de omgeving en belanghebbenden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio