15.8 C
De Bilt

Bblthk (Bibliotheek Wageningen) gaat vernieuwen

In samenwerking met de bblthk is er een plan gemaakt om het pand te vernieuwen. Dit plan zal het college binnenkort voorstellen aan de gemeenteraad. Wethouder Maud Hulshof: “De bibliotheek krijgt zo een fris, eigentijds en toekomstgerichte uitstraling, van buiten en van binnen. Het wordt een plek die plezier in lezen en cultuur stimuleert en uitstraalt. Voor álle Wageningers.”

De vernieuwde bibliotheek zal meer multifunctionele ruimtes bieden voor spreekuren, vergaderingen van inwonersgroepen en ruimtes voor tentoonstellingen Bij de verbouwing wordt er gebruik gemaakt van duurzame en circulaire materialen.

Bblthk

De vernieuwing van de bblthk (bibliotheek Wageningen) is nodig omdat er sinds de vorige verbouwing in 2003 verschillende functies in het pand zijn bijgekomen. Bovendien is de afgelopen 20 jaar veel veranderd in de samenleving en in de bibliotheek. Zo lezen mensen bijvoorbeeld steeds minder, leert men steeds liever buitenshuis, is de digitalisering enorm toegenomen en is de waarde van publieke plekken gestegen.

De bibliotheek is tegenwoordig een multifunctionele organisatie met onder andere het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), het Digitaalhuis, het Vrijwilligerscentrum, het cultuurteam en cultuureducatie, de Bibliotheek op School, Stadslab en aandacht voor (digitale) geletterdheid bij kinderen. Bij de vernieuwing staan de jeugd en jongeren centraal en is er aandacht voor inwoners die willen werken aan hun vaardigheden.

Met de vernieuwde bblthk willen we inwoners nog meer een plek bieden om zich te ontwikkelen, te ontdekken, elkaar te ontmoeten en samen te kunnen werken aan ideeën. Een plek vol leven maar ook met ruimte om je terug te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio