2.1 C
De Bilt

Begraafplaats Nijkerkerveen krijgt urnenruimte en strooiveld

De begraafplaats in Nijkerkerveen krijgt een urnenruimte en een strooiveld. Om dat mogelijk te maken worden de algemene graven op een deel van de begraafplaats geruimd. Dit gebeurt in 2025. Nabestaanden worden geïnformeerd.

De werkzaamheden beginnen in 2025. Op dat moment zijn alle graftermijnen van de algemene graven in het bewuste vak verlopen. Het is niet mogelijk de termijnen van deze graven te verlengen. De gemeente begraaft nog aanwezige stoffelijke resten in het verzamelgraf en plaatst een herdenkingsmonument voor de overledenen die op deze plek worden begraven. Nabestaanden kunnen er ook voor kiezen nog aanwezige stoffelijke resten te laten herbegraven in een particulier graf of te cremeren.

Zorgvuldig proces bij ruimingen begraafplaats

Het college vindt het belangrijk om dit proces zorgvuldig te doorlopen.

  • De gemeente neemt contact op met belanghebbenden van wie de grafrechten op dit moment nog niet verlopen zijn.
  • Er wordt voor de periode van één jaar een bordje geplaatst bij de graven waarvan de grafrechten zijn verlopen. De gemeente informeert over het voornemen om deze graven te ruimen en de werkzaamheden die worden uitgevoerd.

Meer informatie

Op de website en mededelingenbord vindt u een overzicht van de graven die geruimd worden en een lijst van namen van de overledenen die hier begraven zijn. De link naar de website is: www.nijkerk.eu/nabestaande.

Heeft u vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw

Karen Willemsen van de gemeente Nijkerk. U bereikt haar op 033 – 247 22 22.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio