26.6 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025

Elburg/Epe/Hattem/Heerde/Oldebroek – In de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek is de gezamenlijk opgestelde Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld. In de beleidsnotitie leggen de vijf gemeenten de regionale kaders en regionale doelstelling vast waaraan de Bibliotheek Noord-Veluwe minimaal moet voldoen. Met het gezamenlijk opstellen van deze notitie onderschrijven de vijf gemeenten dat de bibliotheek waarde levert voor individu en samenleving.

Samenwerking in beleidsnotitie

De kracht van samenwerking in de regio ligt in het feit dat gemeenten zich verbonden voelen in hun verantwoordelijkheid om het bibliotheekwerk in de eigen gemeente, maar ook in de regio, goed vorm te geven.

Uitgebreide en nieuwe taken

Wethouder Aalbers is trots op de samenwerking die heeft geleid tot de vernieuwde Beleidsnotitie. “De bibliotheek is een vertrouwde en altijd stevige speler voor kennis en informatie. Gemeente Epe is heel blij met de invulling die bibliotheek Noord Veluwe geeft aan de meer uitgebreide, nieuwe taken. Zo wordt er ook flink gewerkt aan taalontwikkeling en het organiseren van ontmoeting en debat. Ook voor kunst en cultuur zien we steeds meer de inzet van de bibliotheek, zowel zélf als de samenwerking met anderen. Gelukkig hebben we in Epe én Vaassen een volwaardige bibliotheek waar het inspireert en bruist!”

Landelijke netwerkagenda

De beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 is een vervolg op de vier jaar geleden opgestelde notitie. Het doorgaande beleid sluit aan op de landelijke netwerkagenda voor het Nederlandse bibliotheekwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio