12.5 C
De Bilt

Extra beperking ingesteld op de brug aan de Stoutenburgerweg 

Gemeente Barneveld heeft een extra beperking ingesteld voor de brug tussen de Jan van Arkelweg en de Stoutenburgerweg in Achterveld, omdat uit recente monitoring is gebleken dat deze sneller achteruitgaat dan verwacht. Voertuigen breder dan 2,5 meter kunnen geen gebruik meer maken van de brug. De extra maatregelen worden getroffen om de veiligheid te waarborgen. 

Nieuwe beperkingen en maatregelen 

Vanaf 24 juni geldt een breedte- en zwaartebeperking op de brug. Hierdoor is het alleen nog mogelijk voor auto’s, busjes, fietsers en voetgangers om de brug te gebruiken. Ook de ambulance en politie kunnen de brug blijven gebruiken. En met de brandweer zijn routes afgesproken die zij kunnen gebruiken. De aanrijdtijden blijven daarmee gegarandeerd. De bestaande omleidingsroutes worden aangepast om iedereen de juiste route te laten volgen. 

Fysiek onmogelijk 

Met deze maatregelen wordt het fysiek onmogelijk gemaakt voor zware voertuigen om de brug te gebruiken. Een noodzakelijke stap gezien de snelle achteruitgang van de brugkwaliteit. De huidige gewichtsbeperking van 20 ton werd te vaak genegeerd, waardoor de kwaliteit van de brug snel achteruit is gegaan. De voertuigen die de brug nu mogen passeren zijn maximaal 20 ton zwaar en 2,5 meter breed. De vervanging van de brug staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio