9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Bewegwijzering met toeristische informatie Wageningen

Wageningen – U heeft ze vast al gezien: de nieuwe bewegwijzering die de weg aangeeft naar de bestemmingen met een toeristisch of recreatief belang. Vanaf deze week zijn alle bordjes geplaatst en zijn de oude wegwijzers verwijderd.

Locaties beter vindbaar

Uit gesprekken met de stad bleek dat interessante locaties beter vindbaar moeten zijn voor bezoekers, toeristen en bewoners. De nieuwe bordjes zijn in overleg met bewoners en ondernemers uit de binnenstad uitgekozen. Wethouder Han ter Maat: “Bij de start van het programma voor de Binnenstad hebben we afgesproken dat de binnenstad beter vindbaar en bereikbaar moet zijn.

Oude bewegwijzering

De oude bewegwijzering was niet meer actueel en er was sprake van een wildgroei aan borden. Door de plaatsing van deze nieuwe bordjes is een belangrijke bijdrage geleverd om de vindbaarheid en bereikbaarheid te verbeteren“. Wethouder Dennis Gudden: “Ook vanuit toeristisch oogpunt is een goede bewegwijzering van belang. We willen dat meer mensen onze stad bezoeken en deze bordjes maken het voor de bezoekers makkelijker om hun weg te vinden”. 

Geen wildgroei borden

Om de bewegwijzering te vervangen, heeft de gemeente afspraken gemaakt met REVIS. Dit is een externe partij die voor Wageningen de borden heeft vervangen en het beheer en onderhoud voor haar rekening neemt. Om een wildgroei aan borden te voorkomen, is met REVIS afgesproken dat alleen bestemmingen die een toeristische of recreatieve waarde hebben bewegwijzerd zijn.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio