12.7 C
De Bilt

Botulisme in vijver bij de Veldjesgraaf in Ederveen

Waterschap Vallei en Veluwe heeft botulisme aangetroffen in de vijver bij de Veldjesgraaf in Ederveen. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden. Vermijd contact met het water en laat honden of andere huisdieren niet in het water zwemmen of er van drinken.

Botulisme in vijver

Gevallen van botulisme komen iedere zomer voor. Dit is een vergiftiging die dodelijk kan zijn voor watervogels, maar ook voor andere dieren. Botulisme doet zich bij warm weer vooral voor in ondiep water, dat al snel warmer wordt dan 20°C. Deze omstandigheden verhogen de kans dat de botulismebacterie actief wordt. Het gif van deze bacterie verlamt de spieren van vissen en watervogels.

Raak geen dode dieren aan

Kadavers van deze dieren kunnen mensen of andere dieren besmetten. Daarom moeten dode dieren zo snel mogelijk worden opgeruimd. Doe dat niet zelf, maar bel naar Waterschap Vallei en Veluwe (055-5272 272 ). Raak de kadavers niet aan, geef ze niet mee aan het vuilnis en begraaf ze ook niet. Medewerkers van de gemeente of het waterschap zorgen dat zieke en dode vissen en watervogels snel werden weggehaald.

Kijk voor meer informatie over botulisme op de website van Waterschap Vallei en Veluwe, www.vallei-veluwe.nl/botulisme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio