20.1 C
De Bilt

Bouw nieuwe woningen Bilderdijkstraat steeds dichterbij

Namens het college van B&W ondertekende wethouder Bertus Cornelissen maandag 25 maart 2024 twee koopovereenkomsten voor de bouw van nieuwe woningen voor het project Bilderdijkstraat in Putten. Woningstichting Putten gaat 24 sociale huurwoningen bouwen en Aannemersbedrijf G.G. Aalten 6 twee-onder-een-kapwoningen.

“Wat voor mij belangrijk is, is dat zich bij de Bilderdijkstraat een sociaal hart vormt. Met ruimte voor onderwijs én wonen. Een plek voor meerdere doelgroepen. Het totaal aantal te bouwen woningen maakt daadwerkelijk een verschil”, zegt wethouder Wonen Bertus Cornelissen.

Project                  

De 24 sociale huurwoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen komen bovenop de 8 sociale koopwoningen waarvoor eerder dit jaar al een koopovereenkomst is getekend. Twee weken geleden is ook een koopovereenkomst met de Hervormde Gemeente getekend voor 2 twee-onder-een-kapwoningen. In totaal komen er daarmee 8 twee-onder-een-kapwoningen.

Planning bouw

Waar Woningstichting Putten (sociale huur) en De Bunte (sociale koop) rond de zomermaanden van start hopen te gaan, verwacht aannemersbedrijf Aalten in het najaar te starten met de bouw van de twee-onder-een-kapwoningen.

De huurwoningen worden verhuurd door Woningstichting Putten aan mensen die ingeschreven staan. De verhuur gaat op dezelfde manier als voor alle huurwoningen in Putten van de Woningstichting. De koopwoningen van Aalten worden te zijner tijd via een makelaar verkocht.

Enthousiasme

Gerdien van der Ent, directeur-bestuurder van Woningstichting Putten is positief over de samenwerking: “Dit smaakt naar meer, omdat er zoveel woningzoekenden zijn die we graag aan een huis helpen.” Jasper Aalten, directeur van het gelijknamige aannemersbedrijf, is verheugd over de voortgang: “We zijn druk bezig met de eerste ontwerpen van de woningen en worden hier enthousiast van. We kijken uit naar een mooie bouw.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio