5.7 C
De Bilt

Bronckhorster landschap voor Gelderse prijs

Bronckhorst – Twee mooie projecten in de gemeente Bronckhorst zijn genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke Kwaliteit 2018: Landgoederenzone Baakse beek in Vorden e.o. en NL Solarpark De Kwekerij in Hengelo. Inwoners worden opgeroepen hun stem uit te brengen voor de publieksprijs.

Op het forum Maak Gelderland Mooier (www.gelderland.nl) kunnen inwoners hun stem uitbrengen en vinden zij achtergrondinformatie over de projecten. Als gewenst, kunnen zijn hun keuze motiveren. Stemmen kan tot en met 9 november.

Inwoners maken zelf ook kans in de prijzen te vallen. Vijf uitgebrachte stemmen met de meest originele motivatie voor de keuze van een van de vijftien projecten beloont de provincie met een ANWB wandelgids Gelderland. Via Facebook (www.facebook.com /gemeentebronckhorst) kan het bericht worden gedeeld om meer mensen op te roepen te stemmen.

Voorbeelden om trots op te zijn


De provincie reikt de prijs één keer in de twee jaar uit aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ’landschap nieuwe stijl – toen, nu en straks’. Het gaat om gebieden die opmerkelijk zijn veranderd in aansprekend landschappen. Met een nieuwe stijl als resultaat. Bijvoorbeeld in je gemeente, in je woon- en werkgebied of je persoonlijke belevingswereld. Voorbeelden waar je trots op bent, die een belofte in zich dragen, waar je gasten mee naar toe neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio