3.2 C
De Bilt

Vertrekkend burgemeester van Brummen na 10 jaar geëerd met bos: Burgemeester Van Hedelbos

Brummen – Hij werd nog even flink aan het werk gezet. Alex van Hedel, de vertrekkende burgemeester van Brummen. En vanaf nu ook naamgever van een nieuw aan te planten bos bij het Brummense Gat van Cortenoever. Daar komen dit najaar ruim 3000 bomen. De eerste, een lindeboom, werd door Alex van Hedel zelf gepland. Ook onthulde hij een speciaal bordje met daarop de naam van dit nieuwe bos: het Burgemeester Van Hedelbos. In het najaar komt er ook een bankje bij, met daarop een qr-code. Die verwijst naar de achtergrond van dit bos en de relatie met de naamgever.

De nu 63-jarige Van Hedel is 10 jaar burgemeester van de gemeente Brummen geweest. Op 5 februari 2014 werd hij aangesteld als waarnemend burgemeester. De installatie als nieuwe burgemeester vond op 27 maart 2015 plaats. In de jaren die volgden heeft Van Hedel zich niet alleen een kundige burgemeester getoond, maar ook een zeer toegankelijk en betrokken persoon. Als blijvende herinnering aan zijn ambtsperiode is nu een nieuw aan te leggen bos naar hem vernoemd.

Bomen voor nieuwe inwoners

Een vaste traditie die Van Hedel invoerde was het jaarlijks uitnodigen van nieuwe inwoners voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Eén van de plannen daarbij was het planten van een boom voor elke nieuwe inwoner die in onze gemeente komt wonen. Dat plan was nog niet uitgevoerd. Nu dus alle reden voor het gemeentebestuur dit idee alsnog vorm te geven.

Burgemeester Alex van Hedel onthuld naambord van het naar hem vernoemde bos
Burgemeester Alex van Hedel onthuld naambord van het naar hem vernoemde bos – Foto: gemeente Brummen

Dit najaar wordt voor iedere inwoner die in de periode dat Van Hedel burgemeester was, een boom in onze gemeente geplant. In totaal gaat het om 7467 personen (nieuwe inwoners en geboortes). De 3000 bomen die dit najaar een plek krijgen in het gebied tussen het Gat van Cortenoever en de N348 worden vernoemd naar Van Hedel. De overige bomen worden dit najaar geplant aan de Boshoffweg in Eerbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio