4.7 C
De Bilt

Burgemeester Horn benoemt consul in de gemeente Epe voor de Oorlogsgravenstichting

Op 3 november 2023 is Bob Boer, Beleidsontwikkelaar Cultuurtechniek, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Horn, burgemeester van de gemeente Epe.

In deze rol is de heer Boer de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Epe en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Epe liggen 3 Nederlandse en 33 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

Consul Oorlogsgraven Stichting

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. Zij zijn die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio