14.5 C
De Bilt

Burgemeester Jacco van der Tak biedt eerste aflevering van podcastserie “Typisch Barnevelds” aan koningspaar aan

Wat is typisch Barnevelds? En bestaat zoiets als de echte Barnevelder? Of scharrelt deze alleen als beroemd kippenras achter het gaas bij het Nederlands Pluimveemuseum? Burgemeester Van der Tak ontdekt in zijn eerste jaar als burgervader wat de gemeente Barneveld, negen dorpen groot, typeert.

Eerste aflevering aangeboden

De eerste aflevering “Op zoek naar de Barnevelder” is op 31 augustus in Barneveld aangeboden aan koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens hun streekbezoek aan de Gelderse Vallei, waar het koningspaar in Barneveld in gesprek ging met inwoners en ondernemers om hun persoonlijke verhalen te horen.

Burgemeester van der Tak

Dit inspireerde burgemeester Jacco van der Tak. Hoe mooi zou het zijn om de persoonlijke verhalen van Barnevelders een podium te geven voor een groter publiek. En op deze manier meer van de negen dorpen van Barneveld te laten zien. Het idee voor een podcastserie was geboren.

De eerste aflevering heeft als titel “Op zoek naar de Barnevelder”. Burgemeester Van der Tak start in zijn rol als geïnteresseerde interviewer bij het Pluimveemuseum. Hoogleraar en Barnevelder Henk Kievit legt vervolgens uit wat volgens hem typisch Barnevelds is als het gaat over ondernemen en ondernemendheid. Om dit in de praktijk te ervaren belandt burgemeester Van der Tak bij het agrarisch bedrijf van de familie Blom in De Glind en eindigt hij bij Brechtje van den Beuken, één van de twee directeur-eigenaren van Bosch Beton.

overhandigen eerste aflevering samen met typisch Barneveldse eieren. Foto: Wendy Louwen

Burgemeester Van der Tak: “Het is mooi om als burgemeester in de rol van interviewer te kruipen. Het opnemen van de eerste aflevering was prachtig om te doen. Dit smaakt naar meer. Ik hoop dat de luisteraars de serie waarderen en er plezier aan beleven”.


De podcastserie is vanaf vandaag 31 augustus te beluisteren op verschillende podcastplatforms. Meer informatie is te vinden op www.typischbarnevelds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio