21.9 C
De Bilt

Buurtmidden volop in ontwikkeling

In het gebied Buurtmidden in Wezep staat veel te gebeuren; de (her)inrichting van schoolterreinen, tussengebieden en de nieuwbouw van CBS De Rank. Ook worden er ontmoetingsplekken voor bewegen en spelen ingericht en er zijn meerdere woningbouwprojecten in voorbereiding. Alle betrokkenen werken samen om de buurt eenduidig te informeren.

Ontwikkeling Onderwijs en Kind Campus Wezep Noord

In Buurtmidden staat onder andere de nieuwbouw van basisschool De Rank en de (her)inrichting van de schoolpleinen plus tussengebieden op de planning. Daarnaast wordt er gewerkt aan de realisatie van de Onderwijs en Kind Campus Wezep Noord. Deze wordt gevormd uit basisschool De Uilenhorst, basisschool De Rank, het voorgezet onderwijs Agnieten College en de kinderopvang.

Samen is er een koersdocument bepaald, waarin staat dat het kind in de doorgaande leerlijn van 0 – 14 jaar centraal staat en waar omheen onderwijs, opvang en zorg wordt verzorgd. Wethouder Liesbeth Vos: ‘’Ik ben blij dat er afgelopen periode mooie stappen zijn gezet richting de realisatie van de Onderwijs en Kind Campus. Hierdoor kunnen kinderen zich kansrijk ontwikkelen, van baby tot jong volwassene.”

Ontmoetingsplekken en woningbouw

In de komende periode worden ook ontmoetingsplekken voor jong en oud  ingericht, waarbij bewegen, spelen en ontmoeten centraal staan. Op het gebied van wonen, staan de woningbouw Buurskamp en seniorenwoningen op de Singelhof gepland. Wethouder Beerd Flier: ‘’Het is belangrijk dat er voldoende plekken zijn om elkaar te ontmoeten, waar kinderen buiten kunnen spelen en iedereen kan bewegen. We houden rekening met voldoende groen, waarbij aandacht is voor de veranderingen van ons klimaat en biodiversiteit. Zo werken we aan een toekomstbestendig Buurtmidden.”

Betrokkenheid

Bij alle ontwikkelingen worden buurtbewoners, de wijkraad, de klankbordgroep van de Rank en andere geïnteresseerden betrokken. De inbreng van omwonenden en de buurt zijn heel belangrijk bij de verdere ontwikkeling en uitwerking van alle projecten. Vanaf het begin zijn ouders van leerlingen en omwonenden betrokken bij de nieuwbouw van basisschool De Rank. De dorpscontactambtenaar heeft contact met de wijkraad Wezep-Noord en houdt hen op de hoogte.

Blijf op de hoogteover Buurtmidden

Buurtbewoners ontvangen in de loop van 2023 op hun thuisadres een uitnodiging voor een informatiemarkt. Kijk voor alle ontwikkelingen in Buurtmidden ook op de projectpagina: www.oldebroek.nl/buurtmidden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio