6.9 C
De Bilt

Cadeaubon van € 50 gratis energiebesparing voor huurders

Deventer – Huurders van woningcorporaties krijgen na de zomer een cadeaubon van € 50 voor energiebesparende producten. Via een rijksregeling is ruim 1,5 miljoen subsidie beschikbaar. Eerder was er een succesvolle vergelijkbare regeling voor particuliere huiseigenaren.

Wethouder milieu en duurzaamheid Carlo Verhaar: “Veel inwoners kunnen makkelijk energie besparen en een lagere energierekening krijgen als ze bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie aanschaffen. Met deze cadeaubon van € 50 kost het ze niks en besparen ze gelijk energie en geld.”

Cadeaubon voor webshop of bouwmarkt

Alle 13.000 huurders van woningcorporaties ontvangen na de zomer een brief met een unieke bon code. Er worden 8.000 bonnen vergeven volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bewoners kunnen de code gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Ze kunnen ook terecht bij de aangesloten lokale bouwmarkten die in de brief staan.

Samenwerking

Voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) werkt de gemeente samen met Ieder1, Rentree, de Marken, Eigen Bouw, Deventer Energie Coöperatie, Noaber-Energie, het Regionaal Energieloket en het lokale bedrijfsleven. Het Regionaal Energieloket ondersteunt de gemeente met de uitgifte en verwerking van de cadeaubonnen en bestellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio