6.9 C
De Bilt

Collectieve actie zonnepanelen: de eerste 59 geplaatst

Brummen/Eerbeek – Begin september startte de gemeente Brummen met een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente duurzame energieopwekking stimuleren. Inmiddels zijn de eerste zonnepanelen geplaatst bij de familie Stronkhorst. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpe prijs en goede service. Tot eind november kan iedereen nog meedoen.

Eerste zonnepanelen geplaatst

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst bij de familie Stronkhorst. Er zijn 12 panelen van 375 wp geplaatst. Hiermee wekken zij voldoende stroom op voor hun eigen energieverbruik.
De familie dacht al langer aan het installeren van panelen, maar door de inkoopactie die vanuit de gemeente Brummen georganiseerd wordt, was het vertrouwen er om mee te doen. De familie is blij dat de actie vanuit de gemeente kwam, aangezien het lastig te beoordelen is voor een particulier om te bepalen welk bedrijf en welke producten goed passen. Door de inkoopactie konden zij snel een beslissing nemen om de zonnepanelen te laten plaatsen.

Goede ervaring

Na een positieve indruk na de webinar, heeft de familie Stronkhorst een adviesgesprek laten inplannen. Hierbij zijn zij goed geadviseerd over het aantal zonnepanelen en de locatie. Het systeem is helemaal volgens de laatste normen aangelegd, de familie Stronkhorst is zeer tevreden.
Wethouder Pouwel Inberg (Duurzaamheid en Klimaat): “Mooi dat mensen zo snel panelen op het dak kunnen krijgen. We stuurden op 7 september 4.700 brieven naar inwoners. De familie Stronkhorst maakte een afspraak met de installateur, en twee weken later lagen de panelen op het dak. Zeker gezien de geweldig stijgende energieprijzen is dat mooi, groene stroom scheelt je geld. Ik denk dat dit voor veel inwoners interessant is”.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Al ruim 180 inwoners hebben zich ingeschreven voor een vrijblijvende offerte. Inwoners kunnen zich tot eind november inschrijven voor de panelenactie via de website van het Regionaal Energieloket. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging voor een woningopname. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over het aantal panelen en geschiktheid van het dak. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.
Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket en BrummenEnergie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio