23.8 C
De Bilt

College van B&W besluit tot aanleg wandelroute Rondje Barneveld

Barneveld – Het college van B&W heeft besloten tot de aanleg van de wandelroute Rondje Barneveld, een in totaal 22 kilometer lange wandelroute rondom Barneveld met vertakkingen naar alle wijken. Het is de bedoeling dat de route rond de zomer van 2019 is aangelegd.

Meer bewegen over bestaande wegen en paden

De gemeenteraad besloot in 2016 – op initiatief van de fractie van Pro98 – om te bekijken of het mogelijk is een groene fiets- en wandelroute rond het dorp Barneveld te realiseren. De raad was van mening dat het goed is om meer mogelijkheden voor fietsen en wandelen te realiseren.

De gemeente Barneveld stelde vervolgens, samen met Stichting Wandelnet en Redactiebureau Taal en Trails, een verkennings- en uitvoeringsplan op. Uit deze verkenning bleek dat het goed mogelijk is om rond de kern Barneveld een wandelroute aan te leggen. Samen met verschillende betrokken partijen, inwoners en een groep wandelaars is de route vormgegeven:

  • Een gevarieerde hoofdroute rond de kern Barneveld van ca. 22 kilometer;
  • Diverse aftakkingen door woonwijken naar een centraal punt in het centrum;
  • Mogelijkheden voor het wandelen van kortere of langere afstanden.

Voor de wandelroute wordt voornamelijk gebruik gemaakt van bestaande wegen en paden. Met de aanleg van de wandelroute Rondje Barneveld ontstaat een laagdrempelige manier voor inwoners om meer te kunnen bewegen in de woonomgeving. Daarnaast is de route ook voor toeristen erg interessant; via diverse centrale opstappunten kunnen zij de hele route of delen daarvan bewandelen. Ook wordt vanuit de wandelroute Rondje Barneveld een aansluiting gemaakt op de bestaande klompenpaden waardoor wandelaars wandelingen kunnen combineren.

Routebureau Veluwe

Het Routebureau Veluwe gaat de wandelroute Rondje Barneveld aanleggen. Dat gebeurt volgens de nieuwe standaarden van het wandelroutenetwerk Veluwe. Hiermee ontstaat in Barneveld een goede basis voor mogelijke uitbreiding van het wandelroutenetwerk.

Ook rondom andere kernen?

Het college van B&W is enthousiast over de voorgenomen aanleg van de wandelroute Rondje Barneveld en gaat graag met andere kernen in gesprek om te bekijken of ook rond en door andere kernen een route kan worden gerealiseerd.
Voor de aanleg stelt het college € 25.000,- vanuit het Ontwikkelingsfonds Platteland beschikbaar. Het is de bedoeling dat de wandelroute Rondje Barneveld rond de zomerperiode van 2019 klaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio