11.6 C
De Bilt

College van B&W onder de indruk tijdens werkbezoek bij CêlaVíta

Wezep Op dinsdag 8 november bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan CêlaVíta in Wezep. Tijdens het bezoek werd kennis gemaakt met de nieuwe directie en werd de ontwikkeling van het Wezepse bedrijf besproken.

Cêlavita

CêlaVíta begon in 1967 met het verwerken van aardappels. Inmiddels is het bedrijf marktleider in de Benelux op het gebied van geschilde A-merken aardappelspecialiteiten. Sinds jaar en dag levert CelaVita aardappelproducten aan bekende supermarkten en aan vele hotels, restaurants en instellingen in geheel Europa. In Wezep worden circa 100.000 ton aardappelen per jaar verwerkt. Deze zijn vrijwel allemaal van Nederlandse bodem. Het betreft telt ongeveer 230 medewerkers.

‘Koelvers’ in plaats van ‘diepvries’

Tien jaar geleden werd CêlaVíta overgenomen door het Canadese familiebedrijf McCain Foods.

Met deze overname koos McCain voor een nieuwe tak van sport: de productie van ‘koelverse’ producten, daar waar alle andere McCain fabrieken gespecialiseerd zijn in ‘diepvries’ producten. Henk Dollekamp, Senior Directeur Commercie & Algemene Zaken, geeft aan dat CêlaVíta daardoor een speciale plaats inneemt binnen de McCain-familie.

Duurzaamheid is een belangrijk thema

Na een ingrijpende, noodzakelijke reorganisatie begin 2022 zijn er, met de komst van een nieuwe directie, een nieuwe visie en strategie met groeipijlers geïnitieerd. Verduurzaming van haar locatie in Wezep is dan ook een belangrijk thema. Zo heeft CêlaVíta een alternatief voor het lozen van regenwater op de riolering gerealiseerd door het af te voeren naar een ondergronds krattensysteem onder haar parkeerplaats. Ook draagt CêlaVíta bij aan de verwarming van zwembad De Veldkamp.

Dagelijks wordt zo’n 1.400 kuub afvalwater met een temperatuur van 31 graden richting De Veldkamp geloosd. Daardoor hoeft het zwembad minder energie te steken in verwarming van het water. Daarmee is nog niet alle restwarmte van het bedrijf gebruikt. CêlaVíta staat open voor initiatieven die het gebruik van restwarmte stimuleren. Het college is zeer trots op CêlaVíta: een Oldebroeks bedrijf, dat marktleider in de Benelux is. Ook waardeert het college de inzet op duurzaamheid enorm. Een thema dat ook het college hoog in het vaandel heeft staan.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Neem hiervoor contact op met Bram Horst, accountmanager Ondernemers via ondernemers@oldebroek.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio