14.9 C
De Bilt

Cultuursector krijgt steuntje in de rug

De cultuursector heeft nog steeds last van de gevolgen van de coronacrisis. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft daarom een nieuwe subsidieregeling voor de lokale culturele sector vastgesteld, ‘Cultuurimpuls gemeente Barneveld’. Met de regeling hoopt het college de lokale cultuur een steuntje in de rug te geven. De subsidie is van 1 oktober tot en met 24 oktober aan te vragen.

Cultuursector

Bezoekers blijven nog uit, er zijn minder leden en vrijwilligers, of er is weinig vet op de botten over om nieuwe investeringen te doen. De cultuursector heeft het niet makkelijk. Het Rijk heeft daarom geld beschikbaar gesteld aan gemeenten om de lokale cultuursector in en na coronatijd te versterken. In totaal is voor de gemeente Barneveld €215.000 beschikbaar. Het college zet dit geld in voor deze Cultuurimpulsregeling. Deze regeling is een vervolg op de eerdere regelingen vanuit de gemeente voor cultuur in en na coronatijd.

Naar eigen inzicht

Deze subsidie kan gebruikt worden om verliezen in 2022 te compenseren, maar ook voor innovatie, om nieuwe investeringen te doen.  Denk bijvoorbeeld aan het maken van een nieuwe toneelvoorstelling als toneelvereniging, de aanschaf van materiaal voor de fanfare, of het opleiden van vrijwilligers op het gebied van marketing en communicatie. Het belangrijkste is dat de subsidie uiteindelijk bijdraagt aan het culturele aanbod in de gemeente. Dat kan zijn doordat het cultureel toegankelijk(er) maakt voor inwoners van de gemeente en daarbuiten, of omdat het bijdraagt aan de diversiteit van het aanbod.

Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken: “Heel veel inwoners hebben tijdens de coronacrisis gemist wat de cultuursector te bieden heeft. Of je nu zelf graag speelt, maakt of creeërt of liever het werk van iemand anders bekijkt. Dat willen we behouden. Daarom ben ik blij dat we met deze regeling de cultuuraanbieders en hun waardevolle culturele aanbod kunnen ondersteunen. Zodat inwoners toegang hebben en houden tot cultuur en daar van kunnen genieten.”

Praktische informatie

Cultuuraanbieders uit de gemeente Barneveld kunnen tot 24 oktober een aanvraag doen via www.barneveld.nl/cultuurimpuls. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het maximaal aan te vragen bedrag per aanvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio