14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Aandacht voor discriminatie en racisme tijdens de internationale dag op donderdag 21 maart

Donderdag 21 maart is het de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Deze dag is in 1960 uitgeroepen door de Verenigde Naties. In de regio Noord-Veluwe wordt aandacht besteed aan deze belangrijke dag, ook in Oldebroek. Want ook al zijn we allemaal verschillend, we zijn wel gelijkwaardig. In Oldebroek vinden we het belangrijk dat iedereen dit ook zo ervaart en voelt, daarom doen we mee en werken aan bewustwording rondom dit thema.

Jaarlijks stilstaan bij discriminatie en racisme

Ook in Nederland, dus ook in onze regio, komen vormen van discriminatie en racisme voor. Daarom is het belangrijk om jaarlijks tijdens de Dag Tegen Racisme en Discriminatie stil te staan bij wat dit betekent voor inwoners uit onze regio.

Met inwoners in gesprek

Op donderdag 21 maart is Discriminatie.nl Noord Oost Nederland aanwezig op de weekmarkten in Oldebroek, Wezep, Putten, Harderwijk en Nunspeet. De organisatie wil graag met inwoners in gesprek over discriminatie en racisme en het meldpunt onder de aandacht brengen.

Landelijke campagne

Op 21 maart start ook een landelijke bushokjes-postercampagne. Hieraan doen ook enkele gemeentes in de regio Noord-Veluwe mee, waaronder Oldebroek. Met deze campagne geeft Discriminatie.nl, de samenwerking tussen verschillende Nederlandse antidiscriminatiebureaus, letterlijk een gezicht aan iedereen die te maken heeft gehad met discriminatie of racisme.

We hopen dat de postercampagne enerzijds herkenning geeft, zodat mensen die slachtoffer zijn van racisme en discriminatie dit gaan melden bij het landelijke meldpunt. Anderzijds zet de campagne aan tot meer maatschappelijke bewustwording. Want het is belangrijk om naar ons eigen gedrag ten opzichte van de ander te kijken. Zijn we ons bewust van de impact daarvan? Laten we altijd, maar speciaal op deze dag, erbij stilstaan dat iedereen gelijkwaardig is en daarnaar handelen.

Meldpunt discriminatie

Ziet u discriminatie gebeuren of ervaart u het zelf? We roepen u op dit te melden via Discriminatie.nl of 0800 0880. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio