6.4 C
De Bilt

Dit muj zien! De mooiste plekken van Oldebroek

Oldebroek – Met een betrokken gemeenschap van ongeveer 24.000 inwoners leven er minstens zoveel herinneringen, verhalen en ervaringen op bijzondere plekken binnen de gemeente Oldebroek. Met het project ‘Dit muj zien!’ wil de gemeente zoveel mogelijk van deze plekken en verhalen ontdekken én delen. De gemeente vraagt in de maanden maart en april haar inwoners, organisaties en ondernemers om hun mooiste, favoriete of meest geliefde plekken te delen via www.oldebroek.nl/ditmujzien.

Onze gemeente is ontzettend mooi en tijdens de coronaperiode zijn we met z’n allen veel naar buiten gegaan, te voet en met de fiets. Omdat niet iedereen heel Oldebroek kent, verzamelen we graag de mooiste plekken om deze vervolgens met iedereen te delen. Dan kunnen we samen dit jaar weer op pad en nog meer ontdekken van al het prachtigs dat onze gemeente te bieden heeft.

Wethouder Beerd Flier: “Oldebroek heeft veel prachtige plaatsen en bijzonderheden. Mijn favoriete plekken deel ik graag. Ik heb gekozen vanuit mijn interesse voor onze lokale geschiedenis. In mijn persoonlijke top drie staan de Wezepsche heide, ‘t Wissel (kruising Zuiderzeestraatweg − Mheneweg) en de Zomerdijk tussen Noordeinde en Elburg. Een korte toelichting op mijn top drie kan iedereen lezen op oldebroek.nl/ditmujzien. Ik hoop dat er nog veel meer mooie plekken gedeeld worden, die ook ik kan gaan bezoeken!”

Dit muj zien, deel uw favoriete plek

Een schitterende locatie, een monument, een boom met een verhaal, een punt van historisch belang of een natuurgebied waar u bijzondere flora of fauna ziet? Wat is de mooiste plek die u kent of (her)ontdekt heeft? Favoriete plekken die anderen ook moeten zien!

Deel in maart en april uw favoriete plekken via de online kaart op www.oldebroek.nl/ditmujzien. Uw bijdrage wordt, inclusief korte toelichting, openbaar weergegeven. Bezoekers kunnen hier op reageren.

De mooiste plekken delen

In mei en juni bekijken we alle verzamelde plekken en verhalen en hoe we deze het beste met iedereen kunnen delen, zowel met inwoners als recreanten. Denk bijvoorbeeld aan een website met de mooiste plekken, nieuwe wandel- of fietsroutes, flyers, een verhalenboek of informatiebordjes bij diverse plekken in de gemeente Oldebroek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio