5.2 C
De Bilt

Feestelijk lancering Doortraproute gemeente Epe

Epe Op 1 juni opent wethouder Jan Aalbers de Doortraproute gemeente Epe. We vieren de opening van deze fietsroute voor senioren graag met fietsende ouderen. We organiseren hiervoor om 10.30 uur een feestelijk moment op het voorplein van kasteel Cannenburch. Komt u ook langs voor een feestelijk ritje en een kopje koffie? Wij trakteren!

Over de route

De route start bij kasteel Cannenburch in Vaassen en vervolgt haar route  langs de buurtschappen Niersen en Gortel door bossen en over heide. Onderweg kunt u meer leren over de bijzondere culturele waarde van dit gebied. Hier bevinden zich namelijk de grafheuvels, prehistorische begraafplaatsen herkenbaar aan de kleine ronde heuvels in het landschap. In Gelderland zijn nu dertien Doortraproutes beschikbaar. Deze vindt u via https://www.fietsersbond.nl/doortraproutes/.

Doortrappen

Veilig fietsen tot je 100ste. Dat is de ambitie van programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeente Epe steunt deze ambitie en heeft het aanbod van de provincie Gelderland om een Doortraproute te ontwikkelen omarmd.  In opdracht van de provincie heeft de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente de Doortraproute ontwikkeld. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20 tot 25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.

Actief blijven

Doel is dat senioren zo veilig mogelijk kunnen blijven fietsen. Zowel lichamelijk als mentaal is het fijn en gezond zo lang mogelijk actief te blijven. De route is samengesteld door vrijwilligers die lokaal bekend zijn. Vervolgens hebben tientallen testfietsers de route gefietst en hun mening en aanbevelingen gedaan over de route en routebeschrijving. De Doortraproute is nu klaar voor gebruik.  De routes volgen in tegenstelling tot wat velen gewend zijn, niet altijd het knooppuntnetwerk. Dit omdat andere wegen of fietspaden nog comfortabeler en/of geschikter zijn in deze route. Denk aan minder druk, breder, betere kwaliteit van het wegdek en het zoveel mogelijk mijden van vervelende kruisingen. In de routebeschrijving staan opletpunten, bankjes en horeca of rustpunten vermeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio