5.3 C
De Bilt

Dorpendeal Oldenbarneveld dichtbij realisering

Barneveld – Afgelopen zaterdag, 24 september, was het feest in de wijk Oldenbarneveld met muziek, een kleedjesmarkt en allerlei andere activiteiten. Ook bracht gedeputeerde Van ’t Hoog en wethouder Hans van Daalen een bezoek aan de wijk. De reden is dat de wijk een subsidie bij de provincie heeft aangevraagd voor de uitvoering van de Dorpendeal.

Oldenbarneveld

Doel van deze deal is om samen met wijkbewoners projecten uit te voeren die bijdragen aan prettig wonen en leven in Oldenbarneveld. Een wijk waarin mensen oog hebben voor elkaar en naar elkaar omzien. De gedeputeerde bracht goed nieuws, want volgende week wordt al een besluit genomen over de aangevraagde subsidie.

De Dorpendeal voor Oldenbarneveld is een overeenkomst tussen de provincie Gelderland, wijkplatform Oldenbarneveld, Stichting Welzijn Barneveld Zuid-West, Be Active & Creative, Stichting Welzijn Barneveld, Woningstichting Barneveld en de gemeente Barneveld. Samen met wijkbewoners gaan zij aan de slag om de sociale verbondenheid in de wijk te bevorderen.

Wiijkplatform

Eén van de projecten is de herinrichting van het Oldenbarneveldplein. Het wijkplatform heeft hiervoor vorig jaar samen met inwoners al een schets voor gemaakt. Na de herinrichting zullen op het plein activiteiten georganiseerd gaan worden. Doel daarvan is vooral dat wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten, maar elkaar ook beter leren kennen.

De provincie Gelderland sluit dorpendeals met dorpen en wijken om de sociale verbinding te versterken. Voorwaarde daarbij is dat inwoners actief betrokken worden bij de plannen en de uitvoering.

Gebiedswethouder Van Daalen: “Wij zijn uiteraard erg blij met de ondertekening van de dorpendeal en met de subsidie van de provincie. Naast de inbreng van de gemeente, het wijkplatform en alle andere partners zou deze subsidie betekenen dat we ook echt aan de slag kunnen. Wat daarbij net zo belangrijk is, is de samenwerking met de ondertekenaars en de wijkbewoners. Want samen kom je tot de beste resultaten”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio