15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Dorpsplan Kootwijkerbroek overhandigd aan wethouder Bennie Wijnne

Op maandagochtend 22 april is het vernieuwde dorpsplan Kootwijkerbroek officieel overhandigd aan gebiedswethouder Bennie Wijnne. Hij ontving het dorpsplan bij de Puurveense Molen uit handen van Addie Lassche, voorzitter van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek, en Henk van Ee voorzitter van de Ondernemers Vereniging Kootwijkbroek. Dit plan is de afgelopen tijd tot stand gekomen in samenwerking met inwoners en ondernemers uit het dorp

De start tot nu toe

In het voorjaar van 2021 is de basis gelegd voor het plan. Allereerst door middel van een enquete; daarna konden dorpsbewoners en ondernemers tijdens een dorpsavond meedenken over plannen voor hun dorp. De ideeën zijn vervolgens zoveel mogelijk gebundeld, gerubriceerd en verwoord in het nieuwe dorpsplan. Daarin zijn ook zaken meegenomen waaraan al gewerkt wordt vanuit beide verenigingen. Dit plan is van het dorp en geeft de visie, thema’s en wensen weer die het dorp samen met de gemeente en andere partners wil realiseren.

Samen vervolgstappen zetten

Het opstellen van een dorpsplan is een belangrijk (dorps)proces en een mijlpaal. Het is tegelijkertijd de start van een gezamenlijk vervolgproces. Daarin wordt samengewerkt om de leefbaarheid van Kootwijkerbroek tenminste op peil te houden, maar vooral op een aantal punten te verbeteren. Er moet voor gezorgd worden dat het ook voor de toekomstige generaties aantrekkelijk wonen en werken is in het dorp waarin ze geboren en opgegroeid zijn.
De eerstvolgende stap is om samen met de gemeente en belanghebbenden een gebiedsagenda op te stellen voor de komende jaren.

De komende tijd wordt er in verschillende bijeenkomsten en sessies onderzocht welke thema’s/wensen op welke wijze op welke momenten realiseerbaar zijn en welke wel of niet haabaar of wenselijk zijn.

 Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek over Dorpsplan

Voorzitter van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek, Addie Lassche: “Het dorpsplan geeft inzicht in de wensen voor de komende tien jaar. We hebben bewust gekozen om geen uitgebreid verhaal te schrijven maar ons juist gericht op de onderwerpen waaraan we de komende jaren gaan werken. Die hebben we helder uiteengezet in doelen voor de korte, middellange en langere termijn. Op het verlanglijstje staan de bouw van een sporthal maar ook nog steeds de ontwikkeling van een Groen Hart op de plek van de Flying Bikes in combinatie met voldoende wandelmogelijkheden. Ook woningbouw en verkeersdrukte over de Veluweweg staan hoog op de agenda”.

Ondernemersvereniging

Henk van Ee, voorzitter van de Ondernemersvereniging vult aan: “We zien graag meer ruimte voor ondernemers rondom Kootwijkerbroek op een nog nieuw aan te leggen bedrijventerrein. Ondernemers uit Kootwijkerbroek moeten in en om hun eigen woonplaats de kans krijgen om zich te vestigen en van daaruit verder te groeien. Er is veel vraag naar bedrijfskavels onder onze leden. Ontsluitingswegen zijn daarbij belangrijk, mensen moeten wel veilig kunnen oversteken als ze naar een school, winkel of arts willen fietsen of lopen.” 

Wethouder Bennie Wijnne

We zijn altijd in goed overleg met dorpsbelangen en de ondernemersvereniging. Het is mooi dat het dorpsplan nu staat en dat we verder kunnen werken aan een gezamenlijke agenda voor de toekomst van Kootwijkerbroek. Mijn complimenten voor de inspanningen van dorpsbewoners  en de beide verenigingen om te komen tot een dorpsplan.

Veel inwoners hebben meegedacht en hebben deelgenomen aan verschillende bijeenkomsten. Dat laat zien dat Kootwijkerbroekers zeer betrokken zijn bij alles wat in en om hun dorp gebeurt. We kijken er naar uit om samen de volgende stappen te zetten en de wensen en ideeën verder te concretiseren tot gedragen plannen voor het dorp”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio