17.5 C
De Bilt

Dorpsplan Zwartebroek Terschuur overhandigd aan wethouder Wim Oosterwijk

Op donderdag 7 maart is het geactualiseerde dorpsplan Zwartebroek Terschuur 2023 officieel overhandigd aan gebiedswethouder Wim Oosterwijk. Hij ontving het dorpsplan tijdens een overleg met Plaatselijk Belang uit de handen van de voorzitter Robert de Goeij.

Actualisatie van eerdere afspraken en resultaten

In 2023 is er door Plaatselijk Belang voortgeborduurd op het intensieve proces uit 2016. De visie, thema’s en structuur zijn in deze actualisatie gehandhaafd. De wensen, kansen en prioriteiten zijn via een online enquête opgehaald. Voor een zo groot mogelijke respons was het ook mogelijk om een papieren enquête in te vullen. Daarnaast is er een onderdeel kinderdorpsplan opgesteld door de leerlingen van de basisscholen De Zaaier in Terschuur en Het Anker in Zwartebroek. Ook de leerlingen hebben gebruik gemaakt van het online enquête platform. Daarnaast zijn door leerlingen van de groepen 7 en 8 een aantal van de plannen in de Belleman gepresenteerd aan ouders, de gemeente en Plaatselijk Belang.

Afronding en een nieuwe start Dorpsplan

Het dorpsplan is van het dorp en hierin staan de visie en thema’s en wensen die het dorp samen met de gemeente en andere partners wil realiseren. Het opstellen van een dorpsplan is een belangrijk (dorps)proces en een mijlpaal. Het is tegelijkertijd de start van een gezamenlijk vervolgproces. Dit vervolgproces is samenwerken aan en vóór de vitaliteit van Zwartebroek en Terschuur door Plaatselijk Belang Terbroek, andere partners/belanghebbenden en de gemeente Barneveld. De gezamenlijke samenwerking leggen wij vast met afspraken. Dit noemen wij de gebiedsagenda.

Samen verder 

Wethouder Wim Oosterwijk: “Ik wil een woord van dank uitspreken voor de inzet die door de inwoners en Plaatselijk Belang is geleverd om dit proces op enthousiaste en constructieve wijze te doorlopen. Er was oog voor de verschillende doelgroepen. Zowel digitaal als op papier. En met de jeugd in het kinderdorpsplan. De betrokkenheid uit beide dorpen in de gemeente Barneveld is groot. Dat is zeer waardevol.

Ik ben onder de indruk van de goed doordachte en over het algemeen realistische inhoud van het dorpsplan en ik ben gepast trots op de prettige manier van samenwerken. We gaan nu toewerken naar een gebiedsagenda waarbij de gebiedsregisseur van uit de gemeente een trekkende rol heeft en dit in samenwerking met Plaatselijk Belang verder binnen de gemeente begeleidt. Ik kijk uit naar de vervolgstappen.”

Vervolg

Het proces om te komen tot een gebiedsagenda wordt nu opgestart. De komende tijd wordt er in verschillende bijeenkomsten en sessies onderzocht welke thema’s/wensen op korte-, midden- en lange termijn realiseerbaar zijn en welke niet haalbaar of wenselijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio