20 C
De Bilt

Drie hofjes Rooseveltweg in Wageningen vergroend

Op woensdag 8 mei openden wethouder Erik-Jan Bijleveld en directeur-bestuurder Annelies Barnard van ‘de Woningstichting’, de drie vernieuwde hofjes aan de Rooseveltweg in Wageningen. De bewoners van de flats bedachten samen met de gemeente een nieuwe en meer groene invulling van de hofjes. Na twee bewonersavonden lag er een plan. Het resultaat: klimaatbestendige hofjes, een jeu de boules-baan en een nieuwe pingpongtafel.

Wethouder Erik-Jan Bijleveld: “Om heel eerlijk te zijn: het zag er ook niet meer uit. Zelfs de krant beschreef de hofjes als ‘de meest treurige speelplaats van Wageningen’. Het werd dus hoog tijd om er wat aan te doen. In goede samenwerking met ‘de Woningstichting’ en de flatbewoners hebben we de drie hofjes op de schop genomen. We hebben ze opnieuw ingeplant met meer groen en veel minder steen. Heel leuk om te horen dat de flatbewoners er tevreden over zijn. Ik hoop dat ze nog veel plezier gaan beleven in hun vernieuwde hofjes”. 

Minder steen en meer groen

Om de tuinen klimaatbestendiger te maken is er veel steen weggehaald. Daarvoor in de plaats is er nu meer groen en bomen. Deze bomen zorgen in de toekomst voor meer schaduw op warme dagen. Ook is het uitzicht voor de flatbewoners aantrekkelijker. Met ronde vormen en veel groen, is er meer te zien. De beplanting loopt nog een beetje achter op het seizoen. Zo is het ingezaaide grasveldje nog niet opgekomen door de kou en vele regen. 

Bewoners dachten mee

Tijdens twee bewonersavonden dachten de flatbewoners mee over de invulling van de hofjes. De flatbewoners (senioren) kozen voor een aantrekkelijke buitenruimte. Met kijkgroen, een plek om te ontmoeten en de mogelijkheid voor een ommetje met of zonder rollator. Ook werd gedacht aan sport en spel voor jong en oud. Bewoner Martin: “Ik was verrast over de invloed die wij als inwoners hadden om te beslissen over de tuintjes. Het was leuk om het proces te volgen. De jeu de boules-baan is terug en er is een nieuwe pingpongtafel. De flatbewoners van het Alex Holdijkplein houden wel van levendigheid.”

Ontmoetingshofjes

Tijdens de opening werd er niet alleen genoten van een ouderwetse pannenkoek, het ophalen van herinneringen en een praatje. De gemeente bood de bewoners tijdens de opening ook een leeg straatnaambord aan. Met de vraag om een naam voor twee van de drie nieuwe hofjes te kiezen.

Dat is gelukt. Naast het al bestaande Alex Holdijkplein kunnen de bewoners straks ook afspreken op het Ontmoetingshofje en het Kleurrijkhofje. De flatbewoners en hun buren hopen op een mooie zomer om te genieten van de vernieuwde, groene hofjes. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio