5.5 C
De Bilt

Duurzaamheidsmarkt door gemeente Putten georganiseerd voor inwoners

De gemeente Putten organiseert op zaterdag 21 januari een duurzaamheidsmarkt in Zalen- en congrescentrum De Aker. Zo’n 20 bedrijven en organisaties uit Putten werken mee aan het evenement. Met de Duurzaamheidsmarkt komen duurzaam denken en doen samen. Op deze manier wil de gemeente Putten haar inwoners inspireren, informeren en adviseren. De toegang is vrij en inwoners zijn welkom tussen 10.00 tot 16.00 uur.

Duurzaamheidsmarkt extra hulp bij hoge energiekosten

Bertus Cornelissen, wethouder Duurzaamheid: “De energietarieven zijn hoog, dus besparen loont nu extra snel. Door je woning te verduurzamen verhoog je je woongenot en bespaar je op termijn veel kosten.” Tegelijk hoort vaak de wethouder vaak dezelfde soort geluiden als het gaat om verduurzaming: “Waar begin ik? Welke bedrijven zijn betrouwbaar? Hoe bekostig ik de besparende maatregelen? Al dit soort – vaak ook praktische – vragen beantwoorden we op de Duurzaamheidsmarkt. Wij brengen Puttense bedrijven die verduurzamende maatregelen uitvoeren of verkopen, samen op één centrale plek. Daarmee bieden wij onze inwoners de kans om op een laagdrempelige manier met duurzaamheid aan de slag te gaan.”

Ingericht op diverse thema’s

Er is bewust gekozen voor een inloopbijeenkomst. De zaal wordt ingericht aan de hand van verschillende thema’s die met duurzaamheid te maken hebben. Zo is er ruimte voor het bekijken van verschillende soorten isolatiemateriaal, warmtepompen en zonnepanelen. Deskundigen kunnen de voor- en nadelen van de verschillende materialen en toepassingen uitleggen. Naast verduurzaming van woningen is er bijvoorbeeld ook aandacht voor waterbestendigheid, biodiversiteit en duurzame mobiliteit.

De Duurzaamheidsmarkt is erop gericht dat volwassen én kinderen het thema duurzaamheid kunnen zien, voelen en ervaren. Cornelissen: “We willen duurzaamheid dichtbij onze inwoners brengen. Zo kunnen bezoekers een proefronde rijden in een elektrische deelauto. Ook is er een klimaatwatertafel van Rijkswaterstaat aanwezig, zodat bezoekers klimaatverandering zelf kunnen ervaren.”

Meer informatie over de Duurzaamheidsmarkt is te vinden op de website van de gemeente Putten: www.putten.nl/duurzaamheidsmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio