8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Duurzame startups presenteren zichzelf in de Broodfabriek

Zutphen – Acht startups op het gebied van duurzaamheid sluiten op donderdag 5 juli het Startup Programma van het Cleantech Center af. In vijf maanden tijd zijn ze met coaching en kennissessies van het Cleantech Center klaargestoomd voor snelle groei en een succesvolle marktintroductie. Tijdens de Startup Demoday presenteren de startups hun bedrijf. Harry Matser, wethouder Energie en klimaat van de gemeente Zutphen, opent de bijeenkomst.

Duurzame digitale munt

Gastspreker is Jos Blom, adviseur innovatie en strategie bij Alliander. Hij vertelt hoe een bedrijf als Alliander innoveert met startup initiatieven en gaat in op een duurzaam pilotproject: de introductie van de Jouliette, een digitale munt op basis van lokale energie. Dit is een uniek experiment in Nederland, waarin elektriciteitslevering en -consumptie met een eigen bitcoin wordt verrekend. Dit alles loopt geheel geautomatiseerd met behulp van blockchain-technologie.

Startup Demoday bijwonen?

Benieuwd naar de ideeën van de eerste lichting Cleantech startups? Je bent van harte welkom op de Demoday waar de startups hun bedrijf pitchen. De Startup Demoday vindt plaats op donderdag 5 juli van 16:00 tot 18:00 uur in de Broodfabriek van Pakhuis Noorderhaven in Zutphen. Aanmelden via www.cleantechcenter.nl/evenementen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio