11.8 C
De Bilt

ECSG: het grootste bedrijfssportevenement van Europa gaat van start op Papendal

De European Company Sport Games (ECSG) vinden dit jaar plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni in de provincie Gelderland. Met ruim 3200 deelnemers, 21 sporten, 15 deelnemende landen is dit het grootste bedrijfssport evenement van Europa. Vele sporters nemen het tegen elkaar op in een onderlinge strijd, waarbij onder andere voetbal, tafeltennis, squash en darten aan bod komen. Verschillende gemeenten waaronder Arnhem, Apeldoorn, Ede en ook de Achterhoek zijn het decor van de Games.

Fysiek terug na corona

Tijdens het event kunnen meer dan 3.200 deelnemers van bedrijven uit heel Europa samen sporten, plezier maken en netwerken. Bob Roelofs, wethouder Sport: “Na twee jaar thuiswerken is het extra duidelijk geworden hoe belangrijk sport en bewegen zijn voor de gezondheid. De European Company Sport Games vormen dan ook een perfecte aanleiding om samen met collega’s weer te gaan sporten en samen fit te worden. Ik vind het fantastisch dat de start plaatsvindt in Arnhem op Papendal. En mooi natuurlijk dat  we in deze internationale setting met wel 100 sportieve collega’s van de gemeente Arnhem vertegenwoordigd zijn.”

Terug naar toen

De ECSG brengt na 45 jaar de ‘Olympische spelen voor de bedrijfssport’ weer terug naar Nederland. Daar waar het in 1977 begon in de stad Eindhoven op initiatief van Philips, bevindt het zich dit jaar in de provincie Gelderland. Een unicum voor dit event, wat normaliter in 1 stad wordt gehouden. Dit jaar is het een samensmelting van de gemeentes Arnhem, Apeldoorn, Ede en de Achterhoek. Met Nationaal Topsportcentrum Papendal als het kloppend hart en de main hub voor het evenement.

Het totaalpakket van de ECSG

Naast de vele sporten die op het ECSG actief zijn, zijn er ook andere leuke activiteiten te doen in de provincie Gelderland. Door de krachten van de verschillende steden te bundelen, kunnen sporters ook buiten de wedstrijden om genieten van een prachtig stukje natuur en vele kunstzinnige activiteiten. Een van deze bijzondere plekken is de Veluwe. Tijdens het event wordt een sports4all Veluwewalk georganiseerd. Hierbij kan 6 of 11 km wandelend worden afgelegd in de omgeving van de Veluwe. Dit zorgt ervoor dat de atleten zowel tijdens als rondom de ECSG een optimale beleving hebben.

Programma

Op woensdag 22 juni worden de sporters ontvangen voor het ophalen van hun accreditatie. Hierna volgt de openingsceremonie, waarbij de vlaggenparade centraal staat. De gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink, de algemeen directeur van VNO-NCW Cees Oudshoorn en de directeur van de Europese Company Sport Federatie Didier Besseyre zullen de deelnemers te woord staan. Na het ontsteken van de ECSG letters gaan de Games officieel van start. Gevolgd door 2 dagen vol competitie en afgesloten op zaterdag 25 juni met de laatste competities en de sluitingsceremonie.

Meer ECSG?

Wilt u meer weten over het event en de verschillende sportlocaties? Of bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende steden die bezocht worden? Voor alle informatie kunt u terecht op www.ecsgarnhem2022.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio