15.6 C
De Bilt

Aantrekkelijke gevels in Ede-centrum gestimuleerd door gemeente

Het college van gemeente Ede heeft ingestemd met een verlenging van het gevelverbeteringsfonds. Het fonds is bedoeld om lelijke gevels in het centrum van Ede op te knappen. Pandeigenaren kunnen maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. De voorbije jaren zijn er al tien in het centrum opgeknapt.

Opknappen gevels

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,In het centrum worden momenteel veel panden verbouwd. Met deze subsidieregeling willen we pandeigenaren stimuleren om in hun plannen ook een opknapbeurt voor de gevel mee te nemen. Veel historische gevels zijn de voorbije tientallen jaren verwijderd of aan het oog onttrokken. We zien dat het opknappen van ervn de uitstraling van panden enorm verbetert. Er is nog genoeg potentie in het centrum van Ede om nog veel meer gevels te verbeteren. Daar knapt het hele centrum van op.’’

Historische lint

De regeling is van toepassing op het historische lint aan de Grotestraat – Maandereind tussen de Amsterdamseweg en het Maanderplein en panden die zijn gelegen aan de Arnhemseweg en Nieuwe Stationsstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio