17 C
De Bilt

Eerste kunstwerk op de wisselsokkel in Hoevelaken is een feit

Op dinsdag 4 april is aan het einde van de middag het eerste kunstwerk onthult wat het komende jaar plaats mag hebben op de wisselsokkel. Het werk is door inwoners van Gemeente Nijkerk en een jury uitgekozen uit meerdere ingezonden werken van lokale kunstenaars. Het werk ‘Meander handen’ van Linda Verkaaik is verkozen tot eerste beeld wat een jaar lang op de sokkel aan de Parklaan in Hoevelaken te zien zal zijn.

De wisselsokkel is een initiatief van stichting Kunst in de Gemeente en is bedoeld om ruimte te bieden aan een veelzijdigheid aan lokale kunstenaars om werk te tonen. Ieder jaar wordt er opnieuw een kunstwerk uitgekozen. 

Kunstwerk onthuld

Het werk werd door wethouder Mariëlle Broekman en kunstenares Linda Verkaaik feestelijk onthuld. En zoals het in Gemeente Nijkerk betaamd hoort er bij ieder kunstwerk een gedicht. Hoevelakense dichter Ruben Turk schreef het bijbehorende gedicht, deze zal in bibliotheek Hoevelaken komen te hangen. Stadsdichter Henriëtte Hofman topte de middag af met een voordracht. 

Meander handen is het hele jaar nog te bewonderen aan de Parklaan in Hoevelaken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio