18 C
De Bilt

Bedrijventerrein Engelenburg in Twello behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Engelenburg in Twello heeft het certificaat in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Een werkgroep met vertegenwoordigers vanuit ondernemers, gemeente, brandweer en politie werken samen om het terrein  ‘schoon, heel en veilig’ te houden. Zo is er aandacht voor verkeerssituaties, voorlichting over ondermijnende criminaliteit, maar ook voor brandveilige opslag op private terreinen.

In september jl. is er een veiligheidsenquête onder de ondernemers uitgezet, zijn gegevens van de gemeente, politie en brandweer verzameld en is er een schouw over het bedrijventerrein gedaan. Op basis hiervan is een actieplan opgesteld met hierin maatregelen voor de komende drie jaren. Certificerende instantie KIWA heeft dit plan op 21 december 2022 getoetst en goed bevonden.

Op 3 april jl. kregen de samenwerkingspartners tijdens een bijeenkomst van Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Voorst (VPBV) het certificaat uitgereikt. Daarnaast bekrachtigden zij de samenwerking middels het ondertekenen van een convenant.

Burgemeester Paula Jorritsma is trots: “Dit certificaat laat de betrokkenheid zien van de ondernemers op Engelenburg. Met hun samenwerkingspartners gaan ze de komende tijd verder aan de slag met de veiligheid en uitstraling op het bedrijventerrein.”

Keurmerk Veilig Ondernemen bedrijventerrein Engelenburg

Het Keurmerk Veilig Ondernemen maakt het voor ondernemers op Engelenburg mogelijk om 10% korting te verkrijgen op een aantal bedrijfsverzekeringen. VPBV heeft hiervoor met verzekeraar Interpolis een raamovereenkomst, want de kans op inbraak, brandstichting en vernieling is aantoonbaar lager op een KVO gecertificeerd bedrijventerrein. Voor meer informatie hierover kan contact opgenomen worden met de VPBV.

Voorzitter Gerard van Dalen van VPBV ligt toe: “We streven naar een leefbaar en aantrekkelijk bedrijventerrein waar het goed toeven is voor zowel bezoekers als medewerkers. Daar  draagt het KVO aan bij. Naast de verzekeringskorting zijn vooral de korte lijntjes tussen de samenwerkingspartners erg waardevol.”  

De VPBV is belangenbehartiger van bedrijven op bedrijventerrein Engelenburg. Door de krachten te bundelen zorgen de bedrijven gezamenlijk voor een leefbaar bedrijvenpark. Dat kan gaan over uitstraling en veiligheid maar ook over kostenefficiency en samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio