15.6 C
De Bilt

Minister Van Engelshoven geeft startschot Wageningse Cultuur Zomer

Wageningen Demissionair minister Van Engelshoven opende vandaag de Wageningse Cultuur Zomer samen met burgemeester Floor Vermeulen en wethouder cultuur Anne Janssen.  Kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern en loco kinderburgemeester Kathy Meijer assisteerden hierbij. Het evenement duurt 8 weken en biedt een eigenzinnig, compleet en professioneel programma. Zo zijn er optredens van Spinvis, Ellen ten Damme en Carel Kraayenhof, met daarnaast een breed scala aan theatervoorstellingen, Silent Disco’s, buitenfilms, taal-op-toneel en kinderactiviteiten.

Van Engelshoven

De minister bezocht voorafgaand aan de opening alle locaties waar de Cultuur Zomer plaatsvindt.

Kwaliteit samenleving

Demissionair minister Van Engelshoven: “Mensen hebben in coronatijd ontdekt wat er gebeurt in een samenleving als er nauwelijks toegang is tot cultuur. De kwaliteit van een samenleving wordt gewoon echt voor een groot deel bepaald door wat er op cultureel vlak mogelijk is. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit deze zomer in Wageningen hartstikke goed zit.”

Trots

Wethouder cultuur Anne Janssen: “Als wethouder cultuur ben ik ontzettend trots op alle culturele partijen die de Wageningse Cultuur Zomer mogelijk gemaakt hebben. Na een lange winter van coronamaatregelen komt er een ware cultuur explosie in onze stad. Dankzij de coronasteunmaatregelen van het Rijk en de tomeloze inzet van Wageningse cultuurmakers staat er nu een geweldig programma. We hopen dat iedereen enorm gaat genieten van wat cultuur te bieden heeft. Want dat cultuur onmisbaar is voor ons leven is door corona alleen maar duidelijker geworden. De belangstelling van het publiek is dan ook al enorm!”

Stadsdichter

Na afloop van het openingsprogramma werd na een spannende ontknoping ook de nieuwe stadsdichter gekozen. Ellen van der Kolk draagt de komende drie jaar de titel Stadsdichter en mag Wageningen vangen in woorden en gedichten. Maar liefst elf kandidaten droegen hun werk voor aan een breed samengestelde jury.

Programma

De Wageningse Cultuur Zomer vindt plaats van 30 juni t/m 22 augustus op vijf hoofdlocaties. Onverwacht kun je ook pop-up events tegenkomen. Kaarten zijn beschikbaar via www.wageningsecultuurzomer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio