15 C
De Bilt

Gemeente Epe feliciteert Hanneke Postma. Epense wint prestigieuze prijs ‘De Gouden K’!

Epe – Hanneke Postma uit de gemeente Epe heeft een speciale prijs gewonnen. Zij is één van de winnaars van de Gouden K. Deze onderscheiding eert mensen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de kunst in hun gemeente. Elke wethouder met kunst en cultuur in het pakket mag inwoners voordragen. De Gouden K werd gisterenavond door wethouder Lia de Waard-Oudesluijs uitgereikt. Dit werd gedaan voorafgaand aan een Kerstconcert, georganiseerd door Cultuurplein Noord, in de grote Kerk in Epe.

Voor Wethouder De Waard-Oudesluijs is de cirkel hiermee rond, want zij heeft Hanneke voorgedragen voor deze prijs, vanwege haar bijdrage aan de kunst en het culturele leven in gemeente Epe. De wethouder zegt hierover: ”Hanneke heeft aan de wieg gestaan van vele verenigingen en stichtingen, zit in verschillende besturen en is bij zoveel initiatieven betrokken in onze gemeente. Vrijwilligers zoals zij zijn zo belangrijk voor de leefbaarheid. Ze is een voorbeeld.”

De toekenning van de Gouden K aan Hanneke Postma

Hanneke Postma heeft veel verschillende activiteiten ontplooid. Zo was zij van 1993 tot 2003 voorzitter van stichting Manuze, centrum van Kunsten, die opleidingen en cursussen op dit gebied organiseerde. In 1995 was zij één van de organisatoren van de eerste kunstmarkt in Epe voor beeldende kunstdisciplines. Deze markt is nog steeds bekend als de Pleinmarkt die nog steeds elk jaar wordt gehouden. Ook is Hanneke Postma lid van KEK, het kunstenaarscollectief, waar ze vaak gastvrouw is, is ze één van de oprichters en bestuurslid bij de stichting Eper Carillon en is ze bestuurslid bij Cultureel Platform Epe. Een stichting met bevlogen vrijwilligers die allerlei evenementen in de gemeente organiseren. Hier is ze al sinds het begin in 1998 secretaris en verzorgt ze de PR. Naast deze taken, is Hanneke Postma nog bij vele andere initiatieven aangesloten.

De Gouden K

Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor (beeldende) kunst en/of kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K’s worden toegekend, selecteren een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen aan wie een Gouden K wordt toegekend. In 2022 zijn er tientallen mensen voorgedragen voor een Gouden K. Hanneke is één van de mensen aan wie deze daadwerkelijk is toegekend. Zij is de tweede persoon uit gemeente Epe die deze onderscheiding ontvangt, 4 jaar geleden ging Willem Dicou haar voor. De gemeente Epe is trots op deze inwoner en op alle andere vrijwilligers in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio