9.9 C
De Bilt
vrijdag, 31 maart 2023

College Epe stemt in met uitwerkingsplan woningbouw Oosterhof-Zuid Vaassen

Op 13 december jl. stemde het college van de gemeente Epe in met het uitwerkingsplan voor de bouw van 83 woningen in Oosterhof-Zuid in Vaassen. Ook stelt het college aan de raad voor een bestemmingsplan vast te stellen. Dit bestemmingsplan maakt herontwikkeling mogelijk naar vier vrijstaande woningen voor het zuidelijk van Oosterhof-Zuid gelegen loonbedrijf.

83 woningen

Zoals in heel Nederland is de behoefte aan woningen ook in de gemeente Epe bij alle doelgroepen groot. De bouw van Oosterhof-Zuid helpt de woningmarkt in de gemeente Epe en biedt inwoners de kans naar een voor hen passende woning te verhuizen. Oosterhof-Zuid is grofweg gelegen tussen de Zichtstede en Wanstede en wordt ontwikkeld door BNC Ontwikkeling B.V.

Het woningbouwprogramma bestaat uit 16 woningen in de sociale huur, 48 goedkope en middeldure koop- en huurwoningen, 16 twee-onder-één kapwoningen en drie vrijstaande woningen. Hiermee biedt Oosterhof-Zuid een gedifferentieerd woningaanbod. De bouw start naar verwachting in 2023.

Woning in een groene setting

In 2009 stelde de gemeenteraad van Epe het bestemmingsplan Oosterhof-Zuid vast. Hierin is de woonbestemming voor de locatie vastgelegd, met regels die bij de vaststelling van het uitwerkingsplan door het college in acht moeten worden genomen. Het plan heeft een sterk groen karakter, met een ruime centrale groenzone. De hoofdontsluiting voor autoverkeer loopt via de Zichtstede naar de Laan van Fasna. Delen van de Zichtstede worden daarom opnieuw ingericht.

Loonbedrijf vertrekt

Direct ten zuiden van Oosterhof-Zuid is momenteel een loonbedrijf gevestigd. BNC Ontwikkeling kocht deze locatie aan. Het loonbedrijf verlaat de plek binnenkort en maakt plaats voor (kavels voor) vier vrijstaande woningen. Deze verandering komt  het woon- en leefklimaat in Oosterhof-Zuid en omgeving ten goede. Voor deze wijziging moet een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld door de gemeenteraad. Naar verwachting bespreekt de raadscommissie het voorstel van het college op 12 januari a.s. Daarna volgt het definitieve raadsbesluit op 26 januari.

Uitwerkingsplan ter inzage

Het ontwerp van het uitwerkingsplan en het bestemmingsplan lagen sinds 9 juni jl. gedurende zes weken ter inzage. Tijdens deze periode zijn 12 zienswijzen tegen het uitwerkingsplan en één tegen het bestemmingsplan ingediend. Volgens het college leiden deze zienswijzen tot enkele, beperkte, aanpassingen van het plan. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad over het bestemmingsplan.  

Het door het college vastgestelde uitwerkingsplan wordt in de komende weken ter inzage gelegd. Dit besluit wordt gepubliceerd op de gemeentepagina’s in ‘Rondom de Sprengen’. Het vastgestelde uitwerkingsplan is daarna via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan wordt na het besluit van de raad ter inzage gelegd. Ook dit besluit wordt gepubliceerd op de gemeentepagina’s in ‘Rondom de Sprengen’. Waarna het vastgestelde bestemmingsplan ook via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal is in te zien.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio