19.6 C
De Bilt

Erezilver voor Frans van Ernst, de ‘Sjaak Swart van Wageningen’

Wageningen – Frans van Ernst (82) ontving maandag 27 september vanwege zijn vele verdiensten voor het Wageningse voetbal en voor ONA’53 in het bijzonder het Wageningse Erezilver. Burgemeester Floor Vermeulen verraste hem met deze onderscheiding die opgespeld werd door dochter Mary van Ernst. Volgens burgemeester Vermeulen is Frans van Ernst een voetbaldier pur sang.

Man met twee passies

“U bent een man met twee passies: voetbal en ONA. Al tientallen jaren bent u actief als speler, trainer, coach, scout, masseur en verzorger. En bij uw geliefde ONA doet u verder alle voorkomende werkzaamheden die er nodig zijn om de club draaiende te houden. U wordt gezien als dé ambassadeur voor ‘uw’ club, de Sjaak Zwart van Wageningen.

Frans van Ernst

Van Ernst en Vermeulen ontmoetten elkaar deze zomer al. Tijdens het bezoek van de burgemeester aan Stadion De Wageningse Berg. “Daar komen elke week de oude helden van de FC samen met vrijwilligers en fans bijeen. En U bent een van die oude helden. Ik hoorde daar hoe jullie na al die jaren nog steeds besmet zijn met het voetbal-virus en met het FC Wageningen-virus. Het was prachtig om jullie oude verhalen te horen en te ervaren dat jullie hart nog steeds op de Berg ligt.”

Lovende woorden voor Patricia Wessels

Burgemeester Vermeulen had ook lovende woorden voor Patricia Wessels. Zij nam contact op met de gemeente om haar bewondering voor Frans van Ernst te melden. “Als verzorger en als trainer zet hij zich 1000% in voor iedereen, ook voor alle kinderen”, zo liet zij weten. “Hij leeft voor het voetbal en is geliefd bij elke Wageninger. Trouw gaat Frans van Ernst elke dag naar ONA op zijn fietsje.

Mooie onderscheiding verdient

Dat verdient een mooie onderscheiding.” Haar oproep was volgens burgemeester Vermeulen niet aan dovemansoren gericht. “Patricia Wessels is degene die de aftrap gaf waardoor het balletje is gaan rollen. Zij gaf ons een kans voor open doel en vandaag koppen wij haar voorzet in. Voor al zijn inspanningen die een meerwaarde opleveren voor de Wageningse samenleving, ontvangt Frans van Ernst het Wagenings Erezilver.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio