14.8 C
De Bilt

Expeditie Vlinder van start! Scholen in gemeente Epe voor biodiversiteit en tegen zwerfafval

Op 1 november gaven wethouder Annemiek van Loon, René Blok met een team vrijwilligers van ‘het Vlinderhuis’ het startschot voor dit unieke en fleurige project in de Gemeente Epe. Het doel van het project is om op scholen in de gemeente aandacht te vragen voor het verminderen van (zwerf)afval en het herstellen en vergroten van de biodiversiteit.

Bloemenvlinders

390 Leerlingen van 15 scholen uit de gemeente hebben afgelopen periode voor de bloembollen een vlinderontwerp gemaakt. Uiteindelijk zijn er 19 ontwerpen uitgekozen. De scholieren gaan de bollen zelf poten. In november worden op verschillende locaties de bollen geplant: bij elke deelnemende school, drie in het Vegtelarijpark en één in het Sweerts de Landaspark. De kick-off was afgelopen dinsdag door leerlingen van de Gildeschool. Wethouder Annemiek hielp mee en vatte het mooi samen: “Het is wel duidelijk; we moeten beter met de natuur omgaan. En jij kan dat zelf doen, gewoon in jouw buurt. Gewoon waar je woont en naar school gaat,” vertelde ze de kinderen die klaarstonden om de bollen te planten, “ga gewoon doen en doe het samen!”

Voor biodiversiteit, tegen zwerfafval

Zo gezegd, zo gedaan; de bollen aan de Sint Crusiusweg zitten in de grond en deze vroege voorjaarbloeiers moeten ervoor zorgen dat het in het voorjaar zoemt van de insecten. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in onze gemeente; meer dieren-, insecten-  en plantensoorten in de wijken en buurten. En dat er meer bewustwording komt voor de eigen leefomgeving. De kinderen en omwonenden kunnen het hele voorjaar van de vrolijke kleuren van de bloemen genieten en ze houden het met elkaar opgeruimd en schoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio