12.7 C
De Bilt

Extinction Rebellion houdt klimaatactie bij ‘die-in’ station Deventer

Deventer – Iedere eerste maandag van de maand wordt het luchtalarm getest. Extinction Rebellion (XR) hield vandaag op meerdere plekken tegelijkertijd in Nederland om 12 uur precies een klimaatactie. In Deventer zijn ruim 15 rebellen van jong tot oud op straat gaan liggen om een ‘die-in’ actie te houden voor het station.

Extinction Rebellion wil echte aanpak

Ook Grootouders voor het klimaat waren aanwezig. Zij willen dat ook hun kleinkinderen in een leefbare wereld mogen wonen. Woordvoerder Tessel Hofstede van Extinction Rebellion memoreerde hier ook aan:  ‘Als we op deze manier verdergaan stevenen we af op een onleefbare wereld met 3 tot 4 graden opwarming en niet de 1,5 graad waar het Parijs Klimaatakkoord naar streeft.’

Informatie over belang klimaat

Omstanders en belangstellende kregen een flyer mee over waarom Extinction Rebellion (XR) vandaag in Deventer deze actie hield. Alle flyers werden aangenomen en aandachtig gelezen. XR Deventer vraagt daarin dat ook de lokale overheid de crisis serieus gaat nemen en tot onmiddellijke actie overgaat en burgers laat meebeslissen. XR gaat door met de klimaatacties zolang de overheid en het bedrijfsleven niet in actie komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio