10.6 C
De Bilt

Feestelijke opening fietstunnel bij woonwijk Doornsteeg

Nijkerk – De nieuwbouwwijk Doornsteeg in Nijkerk groeit. Om te zorgen voor een goede verbinding met het centrum van Nijkerk en aan te sluiten op de aanwezige fietsstructuur zijn er twee fietstunnels gerealiseerd.

Deze tunnels liggen onder de Ambachtsstraat/N301 en de Arkemheenweg. Op vrijdag 5 april is de tunnel onder de Ambachtstraat feestelijk geopend. Kinderen van groep 5 van basisschool de Holk onthulde het naambordje. Daarna fietsten zij samen met wethouder Wim Oosterwijk en Erik Kijlstra van Reimert Bouw en Infrastructuur door de tunnel. “Wij zijn heel blij met beide tunnels. Dankzij de groene uitstraling en het open perspectief passen ze mooi in de omgeving. Zo bouwen wij verder aan goede fietsverbindingen in onze gemeente. Dit is goed voor de woonwijk Doornsteeg, de binnenstad en de verkeersveiligheid”, aldus wethouder Wim Oosterwijk.

Het doel was om het ruimtelijke effect van de tunnels voor de omgeving zo klein mogelijk te maken. Door op bepaalde punten de muurhoogte te beperken en groene taluds te gebruiken, passen ze goed in de landschappelijke structuur van de wijk. Binnen een jaar heeft Reimert Bouw en Infrastructuur beide tunnels gemaakt. De tunnel onder de Arkemheenweg is ook bijna klaar. De verwachting is dat deze medio mei open gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio