20.1 C
De Bilt

FietsBINGO stimuleert fietsen korte ritten

Ermelo – Vanaf 23 april tot en met 27 oktober kan iedereen in de Noord-Veluwe meedoen aan de ‘FietsBINGO’. Doel van de actie is om inwoners en bezoekers van de gemeenten Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Elburg, Ermelo, Putten, Nijkerk én Oldebroek te stimuleren om vaker de fiets te pakken voor korte afstanden. Door te ervaren hoe fijn en makkelijk het is om met de fiets naar het zwembad, de winkel of de kerk te gaan, draagt bij aan de bewustwording over het eigen autogebruik.

De FietsBINGO is één van de projecten van het programma Noord-Veluwe Bereikbaar; een samenwerkingsverband van de acht Veluwse gemeenten om de bereikbaarheid van de Veluwe te verbeteren. De Ermelose wethouder Ronald van Veen is bestuurlijke trekker van het project fietsstimulering in de regio. “We zien dat veel mensen voor korte ritten nog vaak de auto pakken. En dat is jammer, want op de fiets ben je vaak net zo snel, of zelfs sneller, op de plek van bestemming. Daarnaast is meer bewegen gezonder voor lijf en leden, is het beter voor het milieu èn fietsen draagt bij aan de ambitie van het programma: een betere bereikbaarheid van de regio.”

40 regionale stempelposten voor FietsBINGO

Er zijn veertig locaties in de regio die fungeren als ‘stempelpost’. Deelnemers aan de FietsBINGO kunnen daar een stempel laten zetten op de bingokaart. Met vijf stempels is het BINGO! Door een foto te maken van de kaart en deze per mail te sturen naar fietsbingo@dtv.nl, maken deelnemers ook nog eens kans op één van de vijftig fietstassen. 

Bewust lokaal

“De actie is bewust zo lokaal mogelijk ingevuld. Zo is het gemakkelijk om te ervaren dat veel plekken waar je toch wel komt, snel en prettig op de fiets te bereiken zijn,” legt Van Veen uit. “En op deze manier kunnen deelnemers zichzelf of elkaar ook uitdagen door de hele bingokaart vol te krijgen! Het is leuke manier om de regio te verkennen. En het is voor de deelnemende stempelposten, is de actie een leuke manier om zichzelf letterlijk op de kaart te zetten.”

Da’s zo gefietst

De bingokaart met stempelposten is  te downloaden via de website  www.noordveluwebereikbaar.nl of af te halen bij één van de stempelposten. Deze locaties zijn herkenbaar aan de beachflag ‘Da’s zo gefietst’. Van Veen verwacht dat de actie een succes wordt. “Ik ben blij dat we met deze fietsbingo mensen op een eenvoudige maar ludieke manier aan het denken zetten over het gebruik van de fiets als alternatief voor de auto. Zeker als het de korte afstanden betreft. Een kort ritje is echt zó gefietst!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio