17.6 C
De Bilt

Veilig fietsparkeren op Horecaplein krijgt meer aandacht van gemeente Barneveld

Verkeerd gestalde fietsen leiden wekelijks tot overlast bij het Horecaplein in Barneveld. Ook ontstaan gevaarlijke situaties doordat de hulpdiensten niet kunnen passeren. Bezoekers kunnen hun rijwiel gedurende de weekenden stallen in de daarvoor ingerichte fietsenstalling. Met extra aandacht en handhaving willen gemeente, politie en ondernemers het uitgaanspubliek stimuleren hier vaker gebruik van te maken.

Horecaplein verbodsgebied fietsen

Het horecaplein is een verbodsgebied voor het parkeren van fietsen en scooters op vrijdag- en zaterdagavonden. Bezoekers kunnen dan gebruik maken van de fietsenstalling. Dit is ingesteld om de hulpdiensten ook op drukke avonden ruim baan te geven. Hieraan wordt de komende tijd op verschillende manieren extra aandacht besteed.

  • In de eerste weekenden van de maand juni plaatst de gemeente een tekstkar bij het plein om bezoekers te attenderen op de fietsenstalling.
  • Daarnaast worden bezoekers bij binnenkomst van de horeca gewezen op de stallingsregels. Dit gebeurt mondeling en via posters.
  • De komende periode zullen extra controles worden uitgevoerd door politie en handhaving. Foutgeparkeerde fietsen kunnen worden verwijderd van het plein.

Met de maatregelen willen gemeente, politie en horecaondernemers het Horecaplein ook op uitgaansavonden een veilige houden zijn voor bezoekers en omwonenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio