15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Ook Financieel Trefpunt in Bibliotheek Elspeet voor hulp bij geldzaken

Op maandag 5 juni om 15.00 uur opent wethouder Jennifer Elskamp het Financieel Trefpunt in de bibliotheek in het Kulturhus in Elspeet. In Nunspeet wordt veelvuldig gebruikgemaakt van het Financieel Trefpunt in de bibliotheek in Veluvine. Reden om ook een inloopspreekuur te organiseren in Elspeet. Elke eerste maandag van de maand tussen 15.00 en 16.30 uur kunnen inwoners binnenlopen, die vragen hebben rondom hun financiën. Denk hierbij aan het aanvragen van toeslagen en uitkeringen, het invullen van (ingewikkelde) formulieren, kwijtscheldingen en vragen rondom schulden.

Tijdens de inloopmiddagen zijn er o.a. een gastheer-/vrouw aanwezig, een vrijwilliger en een Sociaal Raadsvrouw vanuit Stimenz of Sociaal Juridisch dienstverlener vanuit MEE Samen, die helpen om financiële vragen gelijk te beantwoorden. Zijn de vragen uitgebreider of gecompliceerder? Dan wordt een vervolgafspraak gemaakt met de juiste hulpverlenende instantie.

Stimenz

De gemeente Nunspeet heeft beide trefpunten opgericht in samenwerking met Stimenz – die ook de coördinatie op zich neemt – Het Venster, MEE Samen, Humanitas, Stichting Welzijn Nunspeet, Kulturhus Elspeet en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vanuit de werkgroep Armoede en Schulden en het collegeakkoord is de wens uitgesproken om laagdrempelige, fysiek inlooppunten in de gemeente te realiseren voor financiële vragen. Op deze manier zijn er korte lijnen tussen de verschillende partijen die de inwoners kunnen ondersteunen en zo schuldenproblematiek voorkomen.

Financieel Trefpunt

Elspeet:
Nachtegaalweg 2a. Elke eerste maandag van de maand tussen 15.00 en 16.30 uur.

Nunspeet:
F.A. Molijnlaan 186, in de bibliotheek. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

E financieeltrefpuntnunspeet@stimenz.nl / W www.nunspeet.nl/financieeltrefpunt / T 088 784 64 64

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio